Saraybosna Film Festivali’ne TRT çıkarması

KÜLTÜR SANAT 11.08.2023, 09:42 11.08.2023, 14:06
Saraybosna Film Festivali’ne TRT çıkarması

TRT’nin kurumsal iş ortaklığında bu yıl 11-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 29. Saraybosna Film Festivali’nin programı açıklandı. Doğu Avrupa ve Balkanlar’ın en önemli film festivalinde bu yıl TRT ortak yapımı ve TRT ödüllü toplam dört film yer alacak. Festivalin endüstri bölümü Cinelink’in kurgu aşamasındaki projelerin yarıştığı Work in Progress kategorisinde TRT ortak yapımı “Kanto” projesi yarışacak. Bu yıl Cannes Film Festivali’nin ana yarışmasında dünya prömiyerlerini gerçekleştiren TRT ortak yapımları “Club Zero” ve “La Chimera” filmleri ile dünya prömiyerini yaptığı Karlovy Vary Film Festivali’nden 3 ödülle ayrılan TRT ödüllü “Blaga’s Lessons” filmi izleyiciyle buluşacak. Ayrıca TRT’nin dijital platformu tabii’nin orijinal yapımı Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî dizisi de dünya prömiyerini festivalde gerçekleştirecek.

tabii'nin Rumi dizisi, "Saraybosna Film Festivali"nde dünya prömiyerini yapacak

TRT'nin mayıs ayında hayata geçen ve kısa zamanda milyonlarca kullanıcıya ulaşan dijital platformu tabii'nin öne çıkan yapımlarından "Mevlana Celaleddin-i Rumi" dizisi, dünya prömiyerini "29. Saraybosna Film Festivali"nde yapacak. Başrollerinde Bülent İnal, Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, Devrim Özkan, Mehmet Ali Nuroğlu, Mert Turak ve Nilay Deniz'in yer aldığı ve büyük İslam alimi Mevlana'nın yaşadığı dönemi anlatan dizinin ilk bölümü, 12 Ağustos'ta Saraybosna Ulusal Tiyatrosu'nda izleyiciyle buluşacak. 13 Ağustos Pazar günü ise dizinin senaryo, yapım ve yayın süreçlerinin konuşulacağı bir panel gerçekleştirilecek.

TRT ortak yapımı “Kanto” festivalin endüstri bölümü “Cinelink”te yarışacak

Saraybosna Film Festivali’nin endüstri bölümü Cinelink’te kurgu aşamasındaki projelerin yer aldığı Work in Progress kategorisinde Ensar Altay’ın yönettiği TRT ortak yapımı “Kanto” filmi yarışacak. Film, bir gece ansızın kaybolan fakat kaybolduğunu kimsenin fark etmediği bir yaşlı kadının hikayesini anlatıyor.

Cinelink’te “Work in Progress” bölümünde “TRT Ödülü” verilecek

Saraybosna Film Festivali’nin endüstri bölümü Cinelink’te kurgu aşamasındaki projelerin yarıştığı “Work in Progress” bölümünde en iyi filme “TRT Ödülü” verilecek. Güneydoğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan projelerin yer aldığı bölümde, yarışmacılar projelerini

geliştirmek amacıyla kurgu, post prodüksiyon, festival ve dağıtım süreçleriyle alakalı film endüstrisinin en önemli temsilcileriyle bir araya gelecek.

Festivalin ana yarışma jürisinde TRT ortak yapımı filmlerin başrol oyuncuları yer alıyor

Saraybosna Film Festivali’nin beş kişilik ana yarışma jürisinde bu yıl, TRT ortak yapımı “Triangle of Sadness”ın başrol oyuncusu Zlatko Buric ve TRT ortak yapımı “Club Zero” filminin başrol oyuncusu Mia Wasikowska yer alıyor. Ayrıca TRT ortak yapımı “Club Zero”nun Avusturyalı yönetmeni Jessica Hausner’ın filmleri, yönetmenin sinema sanatına katkılarından dolayı festivalin “Tribute to” bölümünde gösterilecek.

Saraybosna Film Festivali’nde “TRT Endüstri Terası” kurulacak

Güneydoğu Avrupa’nın en önemli film festivali olan Saraybosna Film Festivali başta Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika olmak üzere dünya film endüstrisinin en önemli isimlerini endüstri toplantılarında ve Cinelink’te bir araya getiriyor. Bu yıl da festival kapsamında kurulacak olan “TRT Endüstri Terası”nda, TRT’nin ev sahipliğinde önemli toplantılar ve buluşmalar gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)