Savaş Dinçel’in 80. doğum günü Baba Sahne'de kutlandı

KÜLTÜR SANAT 02.04.2022, 11:35 02.04.2022, 15:43
Savaş Dinçel’in 80. doğum günü Baba Sahne'de kutlandı

Sevilen oyuncu Şevket Çoruh’un da ustası olan ve 2007’de hayatını kaybeden usta oyuncu Savaş Dinçel’in 80. doğum günü; Çoruh’un büyük emek harcayarak tamamen kendi yatırımıyla kurduğu ve “Kendimizi yetim hissetmemek için” “Baba Sahne” adını verdiği tiyatronun Savaş Dinçel Salonu’nda kutlandı. Aynı zamanda Baba Sahne’nin 5. kuruluş yıl dönümü olan gecenin sunuculuğunu, yine Dinçel’in eski öğrencilerinden biri olan Rıza Sönmez üstlendi.

Savaş Dinçel’in eşi Sumru Dinçel, Şevket Çoruh, eski öğrencileri, torunu ve torunları sayılan öğrencilerinin çocukları, bu yıl da sahnede bir araya geldiler. Öğrencileri sahnede, Savaş Dinçel’in “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” oyununda seslendirdiği ve sözleri kendisine ait olan “Bir Sanatkar Asla Ayı Değildir” şarkısını söylediler, ardından doğum günü pastası kestiler. Dinçel için özel olarak hazırlanan videonun gösterimi sırasında duygulu anların yaşanmasının ardından Müjdat Gezen’in paylaştığı anılarla salondan kahkahalar yükseldi.

Usta oyuncunun vefatının ardından her yıl doğum gününde verilen Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri, iki yıllık zorunlu aranın ardından düzenlenen gecede, 13. kez sahiplerini buldu. Kazananlara ödüllerini Müjdat Gezen ve Şevket Çoruh’un takdim ettiği gecede Zerrin Tekindor En İyi Kadın Oyuncu, İlyas Özçakır ise En İyi Erkek Oyuncu ödüllerine layık görüldü. En İyi Oyun Yönetmeni ödülünü kazanan Güray Dinçol adına ödülü Ece Zeynep Taşkın, En İyi Oyun seçilen “Kalabalık Duası”nın ödülünü ise oyunun yazarı Volkan Çıkıntoğlu aldı.

Baba Sahne’nin oyun yazarlarının teşvik edilmesi, tiyatro oyunu repertuvarının gelişmesi ve zenginleşmesi amacıyla 2019 yılında düzenlediği ancak pandemi nedeniyle ertelenen Oyun Yazma Yarışması’nın ödülleri de aynı gecede sahiplerini buldu. Seçkin Selvi, Ayşenil Şamlıoğlu, Özen Yula, Selen Korad Birkiye ve Tilbe Saran’dan oluşan seçici kurulun yaptığı titiz değerlendirmeler sonucunda yarışmanın birincisi “Rindlerin Akşamı” adlı eseriyle Onur Ümit olarak belirlendi. Yarışmada ikincilik ödülünü “Empati Odası” adlı eseriyle Öznur Babur, üçüncülük ödülünü ise “Yanyana İki Nokta” adlı eseriyle Ayşegül İnan Gürer aldı. Kazananların ödülleri Seçkin Selvi ve Şevket Çoruh tarafından takdim edildi.

Yorumlar (0)