Savaş Dinçel’in ödüllü oyunu "Uçurtmanın Kuyruğu" seyirciyle buluşturuyor

KÜLTÜR SANAT 28.03.2023, 16:46
Savaş Dinçel’in ödüllü oyunu "Uçurtmanın Kuyruğu" seyirciyle buluşturuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Savaş Dinçel’in yazdığı, oğlu Barış Dinçel’in yönettiği Uçurtmanın Kuyruğu’nu seyirciyle buluşturuyor. Oyun, 29 Mart 2023 Çarşamba günü 20:30’da Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde prömiyerini yapıyor.

Çocukluğu babası tarafından otoriteyle bezenmiş, sıkı bir disiplinle yetiştirilmiş, bu disiplin ve otorite kendisi için saplantıya dönüşmüş bir adam, hayatına son vermeye karar verir. İntihar mektubunu yazıp bitirdiği an kapı çalar. Karşısında ilk defa gördüğü, tanımadığı bir misafir vardır. Gelen adam hayatına ve tüm çocukluğuna dair her şeye hâkimdir. Zaman geçtikçe sohbet ilgi çekici bir hal alır. Etkileyici bir iç hesaplaşma başlar.

Dinçel'in 2002 yılında düzenlenen İkinci Lions Tiyatro Ödülleri'nde ve Avni Dilligil Ödülleri'nde Yılın Oyun Yazarı ödülünü kazandığı oyunun yönetmenliğini ve dekor tasarımını Barış Dinçel, müzik ve efekt tasarımını Emrah Can Yaylı, kostüm tasarımını Gamze Kuş, ışık tasarımını Osman Aktan üstleniyor. Fotoğraflarını Ahmet Çelikbaş’ın çektiği oyunda Gün Koper ve Ali Yoğurtçuoğlu rol alıyor.

Oyun, 29 Mart-1 Nisan ve 5-8 Nisan tarihleri arasında Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde seyircisiyle buluşacak.

Yorumlar (0)