Solomun'un yeni klibine Fatih Akın imzası

KÜLTÜR SANAT 27.11.2020, 17:29
Solomun'un yeni klibine Fatih Akın imzası

Elektronik müziğin tanınan isimlerinden Solomun, Alman indie-rock grubu Isolation Berlin’le ortak çalışmaları olan “Kreatur der Nacht”ı NINL etiketiyle yayınladı. Parçaya eşlik eden video klip ise Altın Küre ve Cannes ödüllü yönetmen Fatih Akın’ın imzasını taşıyor.

Video klibin yönetmenliğini yapan Fatih Akın, parçayı ve klibi, “Mladen ve ben aynı zamanlarda aynı mahallede büyüdük. O zamanlardan hatırlayabildiğim tek şey çete dünyası olsa da o dünya bana inanılmaz derecede yaratıcı bir ortam sundu. Yıllar önce sahip olduğumuz ortak hayallerimizi bu video ile ifade ettik. Mladen’in müziklerinde çağdaş tınıyı ve 80’lerin New Wave akımını harmanlaması beni de şekillendirdi. Görsel ve anlatım olarak bu olağanüstü parçaya katkıda bulunmak benim için büyük bir armağan. Bu videonun yönetmenliğini yapmamı sağlayarak, bana kendimi kişisel olarak ifade etme şansı veren kişi Solomun’dur” diyerek anlattı.  

80’li yıllar boyunca Avrupa’da etkili olan Cold Wave ve Post-Punk türlerinin tınısını taşıyan “Kreatur der Nacht”, metalik bir bas dizilimi ve Isolation Berlin’in agresif vokalini bir araya getiriyor. Solomun yeni parçası için, “Bir 80’ler çocuğu olarak uzun zamandır o dönemin Punk ve New Wave akımını hissettirecek, özel duygulara sahip bir parça yapmak istiyordum. Isolation Berlin’le birlikte yaptığımız çalışmalar sonrasında ortaya “Kreatur der Nacht” gibi bir parça çıktığı için çok mutluyum” ifadelerini kullandı. 

“Kreatur der Nacht”, sanatçının geçtiğimiz aylarda yayınladığı teklisi Home’la birlikte Mayıs 2021’de çıkması beklenen albümünde yer alacak.

Yorumlar (0)