‘Stiletto’, Fransa ve Arnavutluk’ta yürüyecek

KÜLTÜR SANAT 24.09.2022, 10:44
‘Stiletto’, Fransa ve Arnavutluk’ta yürüyecek

Can Merdan Doğan’ın yazıp yönettiği “Stiletto”, Türkiye’deki gösterimlerine devam ederken, Fransa ve Arnavutluk’ta da seyircisiyle buluşuyor. Yarın akşam, dünyanın önde gelen medya gruplarından Fransız CANAL+’ın Cinéma kanalında yayınlanacak “Stiletto”, gelecek hafta da, Balkanlar’ın en önemli sinema etkinliği sayılan ve Arnavutluk’un ilk uluslararası film festivali de olan Tirana Film Festivali’nde gösterilecek. Türkiye’de 17 Eylül’de MUBI Türkiye platformunda gösterime giren film, Aralık ayında Uşak Kısa Film Festivali’nde yarışacak. Yapımcılığını Erkan Taşkıran’ın üstlendiği Türkiye ve Almanya ortak yapımı “Stiletto”, Ankara Film Festivali’nde En İyi Kısa Film, Dublin Film Festivali’nde En İyi Uluslararası Kısa Film seçilmiş, İzmir Kısa Film Festivali’nde İkincilik Ödülü ile En İyi Oyuncu Ödülü’nün yanı sıra Akbank Kısa Film Festivali’nden de Mansiyon Ödülü’nü almıştı. Murat Kılıç ve Nihal Yalçın’ın oynadığı film, arzuları ve toplum değerleri arasında seçim yapmaya zorlanan taksi şoförü Hasan’ın yaşadıklarını anlatıyor.

Can Merdan Doğan’ın yazıp yönettiği “Stiletto”, Türkiye’deki gösterimlerine devam ederken, Fransa ve Arnavutluk’ta da seyircisiyle buluşuyor. Yarın akşam saat 22.20’de (25 Eylül), dünyanın önde gelen medya gruplarından Fransız CANAL+’ın Cinéma kanalında yayınlanacak film; gelecek hafta da, Balkanlar’ın en önemli sinema etkinliği sayılan ve Arnavutluk’un ilk uluslararası film festivali de olan Tirana Film Festivali’nde gösterilecek. Türkiye’de 17 Eylül’de MUBI Türkiye platformunda gösterime giren film, Aralık ayında Uşak Kısa Film Festivali’nde yarışacak.,

Arzular ile toplum değerleri arafında bir adam

Yapımcılığını Erkan Taşkıran’ın üstlendiği, Türkiye ve Almanya ortak yapımı “Stiletto”, arzuları ve toplum değerleri arasında seçim yapmaya zorlanan taksi şoförü Hasan’ın yaşadıklarını konu alıyor. Başrollerini Murat Kılıç ve Nihal Yalçın’ın paylaştığı filmin görüntü yönetmenliğini Fırat Lita Sözbir üstlenirken, kurgusunu Çisem Baydar, sanat yönetmenliğini Elif Taşçıoğlu, kostüm tasarımını ve uygulayıcı yapımcılığını ise Selda Durna yaptı. Filmin özgün müziklerinde ise genç müzisyen Uran Apak’ın imzası bulunuyor.

Ödüllerle karşılandı

Geçen yıl Ekim ayında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ilk kez seyirciyle buluşan ve uluslararası gösterimini BFI Londra Film Festivali’nin yarışmalı bölümünde yapan “Stiletto”, Ankara Film Festivali’nin Ulusal Kısa Film Yarışması’nda En İyi Film seçilmiş, İzmir Kısa Film Festivali’nde de İkincilik Ödülü’nü almış, başrolündeki Murat Kılıç’a da En İyi Oyuncu Ödülü’nü getirmişti. Film ayrıca, Dublin Film Festivali’nde En İyi Uluslararası Kısa Film Ödülü, Akbank Kısa Film Festivali’nden Mansiyon Ödülü ve Türkiye Almanya Film Festivali'nden de Üçüncülük Ödülü ile dönmüştü.

Can Merdan Doğan’ın yazıp yönettiği “Stiletto”nun fragmanını buradan izleyebilir, film ile ilgili gelişmeleri resmi Facebook ve Instagram hesaplarından takip edebilirsiniz.

Yorumlar (0)