“Stiletto”nun festival yürüyüşü Almanya’da sürüyor

KÜLTÜR SANAT 22.10.2021, 12:51 22.10.2021, 15:07
“Stiletto”nun festival yürüyüşü Almanya’da sürüyor

Can Merdan Doğan’ın ilk kez 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde seyirciyle buluşan ve geçtiğimiz hafta 65. BFI Londra Film Festivali’nde yarışan kısa filmi Stiletto, şimdi de Almanya prömiyerine hazırlanıyor.

26-31 Ekim tarihlerinde Bavyera eyaletindeki Hof şehrinde düzenlenecek ve 55 yıllık tarihinde aralarında Rainer Werner Fassbinder, Werner Herzog, Peter Jackson, Jim Jarmusch, Tom Tykwer, Wim Wenders’in de olduğu birçok usta yönetmenin kısa filmlerinin ilk gösterimlerine evsahipliği yapmasıyla tanınan Hof Film Festivali’ne seçilen Stiletto, festivalin Uluslararası Yarışması’nda jüri karşısına çıkacak.

Yapımcılığını Erkan Taşkıran’ın üstlendiği ve Almanya-Türkiye ortak yapımı olan filmin festival yolculuğu Kasım ayında da devam edecek. Doğu Avrupa sinemasına adanmış en eski ve tek uluslararası film festivali olan ve bu yıl 31.si gerçekleşecek Cottbus Film Festivali'nin yanı sıra Berlin’in ilk kısa film festivali de olan ve OSCAR® yeterliğine sahip 37. INTERFILM Berlin Kısa Film Festivali ile Almanya yolculuğunu sürdürecek olan Stiletto, 4-12 Kasım tarihlerinde de 32. Ankara Film Festivali’nin Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yarışacak. Arzuları ve toplum değerleri arasında seçim yapmaya zorlanan taksi şoförü Hasan’ın yaşadıklarını anlatan kara komedi türündeki filmde, Murat Kılıç ve Nihal Yalçın başrolleri paylaşıyor.

Yorumlar (0)