"Stiletto"nun yürüyüşü Londra ve Dublin’de sürüyor

KÜLTÜR SANAT 12.01.2022, 12:30 12.01.2022, 15:04
"Stiletto"nun yürüyüşü Londra ve Dublin’de sürüyor

Can Merdan Doğan’ın yazıp yönettiği, geçen yılın çok konuşulan kısa filmlerinden Stiletto, festival yolculuğuna Londra ve Dublin’de devam ediyor. Yapımcılığını Erkan Taşkıran’ın üstlendiği ve Almanya-Türkiye ortak yapımı olan film, Cuma günü Birleşik Krallık’ın başkenti Londra’da başlayacak ve BAFTA (İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi) yeterliğine sahip olmasıyla da dünyanın önde gelen kısa film festivallerinden sayılan Londra Kısa Film Festivali’nde seyirciyle buluşurken, Şubat ayında da İrlanda’nın en önemli film etkinliklerinden Dublin Uluslararası Film Festivali’nin uluslararası yarışmasında en iyi film ve seyirci ödülleri için yarışacak. Geçtiğimiz Kasım ayında 32. Ankara Film Festivali’nde En İyi Kısa Film seçilen, 22. İzmir Kısa Film Festivali’nde de İkincilik Ödülü’nün yanı sıra En İyi Oyuncu Ödülü’nü kazanan film; arzuları ve toplum değerleri arasında seçim yapmaya zorlanan taksi şoförü Hasan’ın yaşadıklarını anlatıyor. Kara komedi türündeki Stiletto’da, Murat Kılıç ve Nihal Yalçın başrolleri paylaşıyor.

Can Merdan Doğan’ın yazdığı ve yönettiği Stiletto’nun festival yolculuğu şimdi de Birleşik Krallık ve İrlanda ile devam ediyor. Yapımcılığını Erkan Taşkıran’ın üstlendiği, Türkiye ve Almanya ortak yapımı film, Cuma günü İngiltere’nin başkenti Londra’da başlayacak Londra Kısa Film Festivali’nde seyirciyle buluşuyor. Bu yıl 19.su düzenlenen ve 23 Ocak’ta sona erecek Londra Kısa Film Festivali, BAFTA (İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi) yeterliğine sahip olmasıyla dünyanın en gözde kısa film festivallerinden biri sayılıyor.

Stiletto ayrıca, 23 Şubat- 6 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Dublin Uluslararası Film Festivali’ne seçildi. 2003 yılından bu yana İrlanda’nın başkenti Dublin’de düzenlenen ve Avrupa’nın en iyi 10 festivali arasında gösterilen Dublin Uluslararası Film Festivali’nin uluslararası yarışmasına seçilen film, en iyi film ve seyirci ödülleri için yarışacak.

Ankara ve İzmir’den ödüllü

Geçen yıl Ekim ayında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ilk kez seyirciyle buluşan ve uluslararası gösterimini 65. BFI Londra Film Festivali’nin yarışmalı bölümünde yapan Stiletto, Kasım ayında 32. Ankara Film Festivali’nin Ulusal Kısa Film Yarışması’nda En İyi Film seçilmişti. Film ayrıca, 22. İzmir Kısa Film Festivali’nde de İkincilik Ödülü’nü almış, başrolündeki Murat Kılıç’a da En İyi Oyuncu Ödülü’nü getirmişti.

Arzuları ve toplum değerleri arasında seçim yapmaya zorlanan taksi şoförü Hasan’ın yaşadıklarını konu alan filmin başrollerini Murat Kılıç ve Nihal Yalçın paylaşıyor. “Stiletto”nun görüntü yönetmenliğini Fırat Lita Sözbir üstlenirken, kurgusunu Çisem Baydar, sanat yönetmenliğini Elif Taşçıoğlu, kostüm tasarımını ve uygulayıcı yapımcılığını ise Selda Durna yaptı. Filmin özgün müziklerinde ise genç müzisyen Uran Apak’ın imzası bulunuyor.

Yorumlar (0)