Sultanbeyli Kısa Film Yarışması’na başvuru başladı

KÜLTÜR SANAT 08.03.2021, 14:48 08.03.2021, 16:20
Sultanbeyli Kısa Film Yarışması’na başvuru başladı

Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’na başvurular başladı. 4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek yarışma, film gösterimlerinin yanı sıra çeşitli etkinlik ve söyleşilerle de sinemaseverleri buluşturacak.

Sultanbeyli Belediyesi ev sahipliğinde,Suat Köçer’in danışmanlığında ve Rabia Bulut’un koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, her yılbelirlenen değerli bir ismin anısına Özel Ödülverecek.Yarışmanın ilk yılında verilecek özel ödül ise vefatının 700. yıldönümü sebebiyleUNESCO tarafından kabul edilen Yunus Emre ve Türkçe Yılı kapsamında, Anadolu'da Türkçe şiirin öncülüğünü yapan, tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre anısına verilecek. 

Kısa filmlere ilk yıldan itibaren dev destek

Kurmaca, animasyon ve deneysel türündeki kısa filmlerin yer alacağıyarışmada en iyi film 15.000 TL’lik ödüle uzanırken, ikinci olan film 10.000 TL, üçüncü olan film ise 7.000 TL’lik para ödülünün sahibi olacak.Yarışmada yer alan tüm kısa filmler aynı zamanda bu yıl Yunus Emre anısına verilecek olan10.000 TL’likÖzel Ödül için de aday olacak. On filmin yarışacağı uluslararası kategoride ise birinci olan film 1.000 Euro’luk para ödülünün sahibi olacak. 

Yarışmada yer alan Özel Ödül, her yıl bir ismin anısına verilecek.

Altı finalist filme gösterim telifi

Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, kısa film yönetmenlerinin maddi ve manevi emeklerinin karşılığını da karşılıksız bırakmayacak.Bu kapsamda ödül kazanacak dört film dışındaki altı filme de yarışma tarafından2.000 TL’lik telif verilecek. Kısa film yönetmenlerinin emeğine saygı anlamındafilmler için harcanan emek, yapılan masraf vegösterimlerin bir karşılığı olarak verilecek telif ücreti,diğer festival ve yarışmalar için de farkındalık yaratacak.

Kısa Filme Katkı Ödülleri

Benzer kısa film yarışma ve festivallerinden farklı olarak bir yenilik daha sunacak Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda, uzun yıllardır kısa film sektörüne olan yaptıklarıyla tanınmış isimlere Kısa Filme Katkı Ödülleri takdim edilecek. Festivalin 5 Haziran’da gerçekleştirilecek kapanış töreninde sahibini bulacak ödülü kazanan isim ilerleyen günlerde açıklanacak.

Yorumlar (0)