Suna, Adana'daki dünya prömiyerinin hemen ardından Ayvalık’ta

KÜLTÜR SANAT 19.09.2022, 10:45 19.09.2022, 14:54
Suna, Adana'daki dünya prömiyerinin hemen ardından Ayvalık’ta

Adana Altın Koza Film Festivali’ndeki dünya prömiyerinin hemen ardından Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nde gösterilen Suna, festivalin üçüncü gününde izleyiciyle buluştu. İlk filmi Kasap Havası ile dikkat çeken Çiğdem Sezgin yeni filmi Suna’da, hayatta kendi istediği gibi var olmaya çalışan yersiz yurtsuz bir kadının erkek egemen dünyadaki hikâyesini anlatıyor.

Yönetmen Çiğdem Sezgin, başrol oyuncuları Nurcan Eren ve Tarık Pabuçcuoğlu ile yapımcı Betül Sezgin, gösterimin ardından merakla söyleşiyi bekleyen izleyicilerin sorularını yanıtladı. Filme gösterilen ilgi karşısında gözyaşlarını tutamayan Çiğdem Sezgin “Bundan 20 sene önce başladığım bir yüksek lisans tezim vardı. 20 sene sonra bitirmeye karar verdim. Bu proje yüksek lisans tezim olsun istedim ve şu anda Google Akademik’ten ulaşılabilen ‘Suna filminin anatomisi ve Türkiye sinemasında yoksul kadın karakter temalı filmler’ adlı bir yüksek lisans tezim var” cümleleriyle filminin ortaya çıkış hikâyesini anlattı.

Film hazırlığının ve çekimlerin, pandemide sokağa çıkmanın yasak olduğu dönemde yapıldığını aktaran Sezgin, filmde Suna’yı canlandıran Nurcan Eren için “Nurcan, oynamayan, olan biri. Bu filmde de Suna oldu ve 3 hafta gibi kısa bir sürede çekilen filmde her sahnede rolü olduğu için çok yoruldu” dedi. Tarık Pabuçcuoğlu’nun canlandırdığı Veysel karakterini aslında başka bir oyuncunun oynayacağını ama son dakika meydana gelen bir değişiklik nedeniyle rolü Tarık Bey’e teklif ettiklerini ve bu seçimin film için çok isabetli olduğundan bahsetti.

Yorumlar (0)