TEV, Zeki Müren’i doğum gününde yapay zeka projesiyle anıyor!

KÜLTÜR SANAT 06.12.2023, 13:49 06.12.2023, 15:24
TEV, Zeki Müren’i doğum gününde yapay zeka projesiyle anıyor!

56 yıldır eğitimde fırsat eşitliği için çalışan Türk Eğitim Vakfı (TEV), vakfın değerli bağışçılarından Sanat Güneşimiz Zeki Müren’i 92. doğum gününde bir yapay zekâ projesiyle anıyor! Unutulmaz sanatçının yapay zekâyla hazırlanan fotoğrafları, Rüyalarda Buluşuruz şarkısının sözleri eşliğinde video haline getirildi. Video, usta sanatçının doğum günü için #BuŞarkıylaKavuşuruz etiketiyle sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

Kurulduğu günden bu yana başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere burs vererek binlerce gencin hayatına dokunmaya devam eden Türk Eğitim Vakfı (TEV), eğitim dostu kişi ve kurumların destekleriyle her yıl binlerce öğrencinin eğitim yolculuğunu aydınlatıyor.

Ülkemizin en sevilen ve değerli sanatçılarından Zeki Müren de, Türkiye’nin köklü vakıflarından TEV’in bağışçıları arasında yer alıyor. Henüz hayattayken mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan sanat güneşimizin vefatının ardından oluşturulan TEV Zeki Müren Burs Fonu’ndan bugüne kadar Türkiye genelinde 4.000’in üzerinde burs imkânı sağlandı.

TEV, 6 Aralık 1931 doğumlu Zeki Müren’i, doğumgününe özel olarak yapay zekâyla hazırlanan eşsiz video kliple anarken Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın da “Türk müziğinin unutulmaz ismi, kıymetli bağışçımız Zeki Müren’i 92. yaş gününde sevgi ve saygıyla anıyoruz. O, sadece müziğiyle değil, aynı zamanda ülkemizin gençlerine, eğitime verdiği desteklerle hafızalarımızda yaşayan bir sanat ikonudur. İlham ve umut olduğu gençlerimiz adına ona ne kadar teşekkür etsek az… Eşsiz müziğini her duyduğumuzda gönlümüzde kavuştuğumuz Sanat Güneşimiz Zeki Müren'i sevgi ve saygıyla anmaya, benzersiz sanatını ve ismini daima yaşatmaya devam edeceğiz,” diye konuştu.

Yorumlar (0)