TikTok'un Emek Sineması sergisi Karşı Sanat'ta

KÜLTÜR SANAT 28.11.2020, 11:35
TikTok'un Emek Sineması sergisi Karşı Sanat'ta

TikTok'un Emek Sineması sergisi, 3 - 31 Aralık tarihleri arasında Karşı Sanat'ın Beyoğlu'ndaki mekanında izleyiciyle buluşacak. Sergi, merkezinde emek-bedenin bulunduğu TikTok videolarından bir seçki sunuyor. 

Sergi, "Gösteri-gözetim toplumu kendine karşı kullanılabilecek olasılıkları da üretiyor mu?" sorusunu merkeze alıyor ve farklı çalışma mekanlarında üretilen filmler, challengelarla çoğalarak yeni ittifaklara alan açıyor olabilir mi diye sorarak emek - bedenin sinemadaki temsiline odaklanıyor.

Çalışmadaki videolar, kolektif bellekte birikmiş sinema bilgisiyle birlikte TikTok'un teknik alt yapısının kullanımından üretiliyor. TikTok'un Emek Sineması'nda çalışma mekanları, sokaklar, tarlalar, atölyeler platoya dönüşürken çalışma zamanları işgal ediliyor. TikTok sinemasının üreticileri; kürekleri, boruları ve meyve kasalarıyla çekim araçlarını oluştururken üretim bandını bir podyum gibi kullanarak mekanları dönüştürüyor. 

3 Aralık- 30 Aralık tarihlerinde Ozan Çağlar ve Deniz Zeybek'in hazırladığı sergi araştırmacılar ve akademisyenlerin söyleşilerini de kapsayan alternatif buluşmalarla birlikte gerçekleşecek. Karşı Sanat'ta gerçekleşecek sergi, TikTok'un imge dünyasında yeni temsil biçimlerini araştıran, içinde gerçeği ve ironiyi aynı anda barındıran kurmaca/belgesel "işlere" odaklanıyor. 

Yorumlar (0)