TRT Ortak Yapımları, Altın Portakal Film Festivali’nde

KÜLTÜR SANAT 10.09.2021, 14:12 10.09.2021, 17:22
TRT Ortak Yapımları, Altın Portakal Film Festivali’nde

Türkiye’nin en eski ve en uzun soluklu film festivali olan 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne TRT ortak yapımı ve TRT destekli filmler damgasını vuracak. TRT ortak yapımı “İki Şafak Arasında” ve TRT destekli “Birlikte Öleceğiz” filmleri Altın Portakal için yarışırken, Antalya Film Forum’un “Work In Progress” bölümünde ise TRT ortak yapımı üç proje yer alacak.

Bu yıl 2-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda TRT ortak yapımı “İki Şafak Arasında” ve TRT destekli “Birlikte Öleceğiz” filmleri Altın Portakal için yarışacak. Festival kapsamında 4-6 Ekim tarihlerinde bu yıl sekizinci kez düzenlenecek Antalya Film Forum'un kurgu aşamasındaki projelerin yarıştığı “Work In Progress” bölümünde ise, TRT ortak yapımı “Klondike”, “Bars” ve “Bir Tutam Karanfil” projeleri yer alacak.

“İki Şafak Arasında” Altın Portakal için yarışıyor

Yönetmen Selman Nacar'ın ilk uzun metraj filmi TRT ortak yapımı "İki Şafak Arasında", “Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü” için yarışıyor. Başrollerinde Mücahit Koçak, Nezaket Erden, Burcu Gölgedar, Ünal Silver ve Bedir Bedir gibi isimlerin yer aldığı film, geçirdiği iş kazasında vicdani bir hesaplaşmaya giden bir adamın hikayesini konu alıyor.

Birlikte Öleceğiz Filmi Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’nda

Yönetmenliğini ve senaristliğini Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu’nun üstlendiği “TRT Ön Alım Ödülü” sahibi “Birlikte Öleceğiz”, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na seçildi. Başrolünde Su Kutlu’nun yer aldığı film, Mazhar ve Ece’nin tutkulu ve yıkıcı aşk hikayesini anlatıyor.

TRT ortak yapımı üç proje “Kurmaca Work In Progress Platformu”nda yarışıyor

Yeni projelerin hayata geçirilmesine fon ve network desteği sağlayan Antalya Film Forum'un “Kurmaca Work in Progress Platformu”nda TRT ortak yapımı “Klondike”, “Bars” ve “Bir Tutam Karanfil” projeleri seçildi. Yönetmenliğini Maryna Er Gorbach’ın Türkiye ortak yapımcılığını ise Mehmet Bahadır Er’in üstlendiği “Klondike”, 2020’de gerçekleştirilen TRT 12 Punto’da “TRT Uluslararası Ortak Yapım Ödülü” kazanmıştı. Film, kendisini Ukrayna’nın Donetsk/Hrabove köyü yakınlarındaki uçak kazası felaketinin merkezinde bulan bir ailenin hikayesini anlatıyor.

Alara Hamamcıoğlu, Sinan Kesova ve Arda Çiltepe'nin yapımcılığını, Orçun Köksal'ın yönetmenliğini üstlendiği TRT ortak yapımı "Bars" filmi, izleyiciyi içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Soyu tükendiği düşünülen Anadolu parsının peşinde Anadolu’da bir yolculuğa çıkan iki zooloğun hikayesine odaklanan film, Veysel ve Emre’nin kendileriyle yüzleşebilmelerinin peşine düşüyor.

Senaryosunu Bekir Bülbül ve Büşra Bülbül’ün yazdığı, Bekir Bülbül’ün yönetmenliğini, Halil Kardaş’ın ise yapımcılığını üstlendiği TRT ortak yapımı “Bir Tutam Karanfil” filmi ise, yaşlı bir mülteci olan Musa ile küçük torunu Halime’nin hayatını anlatıyor. Yolculukları boyunca hayata tutunma çabaları, aralarındaki buzun zamanla erimesine neden olacak ve birbirlerine daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır.

Yorumlar (0)