Türkiye'nin Meryl Streep'i...

KÜLTÜR SANAT 20.11.2020, 16:27
Türkiye'nin Meryl Streep'i...

Prömiyerini Amerika'da yapan ve ardından dünyanın pek çok ülkesinde gösterilen, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteklediği Fadik Sevin Atasoy'un İngilizce yazıp oynadığı tek kişilik oyunu Muse 90401 "Bir Esin Perisi" festival yolculuğunu sürdürüyor.

Amerika, Birleşik Krallık, Avrupa ve Kopenhang'ın ardından MUSE 90401 'Bir Esin Perisi" şimdi de Avustralya'da seyirci ile buluşuyor. Gösterildiği her ülkede gerek ödül alarak gerekse eleştirmenler tarafından övgüyle kendinden söz ettiren Fadik Sevin Atasoy, Avustralyalı eleştirmenlerce de takdir gördü.

Avustralya'nın Zilla and Brook dergisinde yazan eleştirmen Chuck Moore, Muse 90401 ile ilgili yazısında "Muhteşem oyunculuk, muazzam bir ses ve hikaye" diye Fadik Sevin Atasoy'a methiyeler yazdı. Eleştirmen, Fadik Sevin Atasoy'u Türkiye'nin Meryl Streep'i olarak nitelendirirken "ABD, Türkiye ve İngiltere gibi bir çok ülkede turne yapmış olan bu post modern masalı mutlaka izleyin" dedi.

Muse 90401 "Bir Esin Perisi", Avustralya gösterimlerinin ardından, Türkçe versiyonuyla 25 Aralık tarihinde ZORLU PSM'de seyirci ile buluşacak.

Yorumlar (0)