Türkiye’den filmler Münih’te

KÜLTÜR SANAT 27.03.2023, 13:12
Türkiye’den filmler Münih’te

SinemaTürk Filmzentrum e.V. Derneği tarafından Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenen Münih Türk Film Festivali, 34. yolculuğuna perşembe günü başlıyor.

Türkiye sinemasından son dönem yapımları bir araya getiren festivalin açılışı, Serpil Altın’ın yönettiği “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” ile Rio Filmpalast Sineması’nda yapılacak. Bu yıl da kadın yönetmenlerin son filmlerine özel bir seçkinin hazırlandığı festivalde, Çiğdem Sezgin’in “Suna”, Gizem Kızıl’ın “Bana Karanlığını Anlat” ve Ceylan Özgün Özçelik’in “Cadı Üçlemesi 15+” adlı filmleri gösterilecek.

Festivalde ayrıca, Ali Kemal Güven’in “Çilingir Sofrası”, İsmet Kurtuluş ile Kaan Arıcı’nın LCV (Lütfen Cevap Veriniz) ve Zekiye Kaçak ile Jeyan Kader Gülşen’in “Bu Ben Değilim” adlı filmlerinden yola çıkarak sinemamızda kuir görünürlüğü tartışmaya açılacak.

Özcan Alper, Tayfun Pirselimoğlu gibi usta yönetmenlerin yeni filmleriyle ağırlanacağı festivalde, Emin Alper’in Antalya ve Ankara film festivallerinde En İyi Film seçilmiş son yapıtı “Kurak Günler”e özel bir gösterim de yapılacak.

30 Mart-2 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek 34. Münih Türk Film Festivali’nin programı ve biletleri için detaylar tuerkischefilmtage.de adresinde.

Yorumlar (0)