Türkiye’nin Oscar adayı, "KERR" Ayvalık Film Festivali'nde gösterildi

KÜLTÜR SANAT 21.09.2022, 12:17 21.09.2022, 14:08
Türkiye’nin Oscar adayı, "KERR"  Ayvalık Film Festivali'nde gösterildi

Ulusal ve uluslararası festivallerde gösterilmiş, son dönemin çok konuşulan yerli yapımlarından Türkiye’den Filmler bölümünde Zuhal ve Kerr, Ayvalık Film Festivali'nin beşinci gününde izleyiciyle buluştu. Tayfun Pirselimoğlu’nun aynı adlı kendi romanından uyarladığı, Erdem Şenocak’ın başrolünü üstlendiği Kerr, babasının cenazesi için geldiği kasabada bir cinayete tanık olunca sıkışıp kalan bir adamın hikâyesini anlatıyor.

Varşova Film Festivali’nde ilk kez izleyiciyle buluşan film 58. Antalya Film Festivali’nden En İyi Yönetmen, FİLM-YÖN En İyi Yönetmen ve En İyi Müzik ödüllerini; 41. İstanbul Film Festivali’nde ise En İyi Yönetmen ve En İyi Sanat Yönetmeni ödüllerini kazandı. Yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, yapımcı Vildan Erşen, oyuncular Erdem Şenocak, Rıza Akın ve görüntü yönetmeni Andreas Sinanos filmden sonra sinemaseverlerle bir araya gelerek soruları yanıtladı.

Ekibin uzun süredir birlikte olmasıyla ilgili yönetmen Tayfun Pirselimoğlu “Ekipteki arkadaşlarla çok uzun süre bu işleri yapma gibi konforum var. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Konuşmadan anlaşabiliyoruz. Dolayısıyla bu anlamda kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu çok rastlanabilir bir şans değil. Bu bir tercih tabii. Kendimi rahat hissettiğim, onların da birlikte yol alırken keyif aldığımız bir işi yapıyoruz” diye ifade ederken, Rıza Akın da “Tayfun Hocam ile zaman zaman bir araya geliyoruz konuşuyoruz. Senaryoyu okuduğumuz zaman bizim sohbet ettiğimiz konulara yakın bir tablo ortaya çıkıyor. Biz karakter üzerine de çok fazla tartışmıyoruz. Genelde çerçeveye çiziyor hoca” dedi.

Erdem Şenocak ise Pirselimoğlu’yla ilk filmi olduğunu belirterek kendisini çok şanslı hissettiğini belirtti. Yapımcı Vildan Erşen, filmin dört haftada çekildiğini belirterek ayrıca çekim yerlerinden bahsetti.

Yorumlar (0)