Türkiye’nin Oscar adayı, "KERR" sadece MUBI’de

KÜLTÜR SANAT 16.09.2022, 15:15
Türkiye’nin Oscar adayı, "KERR" sadece MUBI’de

95. Akademi Ödülleri En İyi Uluslararası Film kategorisinde Türkiye’nin aday adayı olan, 58. Antalya Altın Portakal ve 41. İstanbul Film Festivali’nde usta yönetmen Tayfun Pirselimoğlu’na En İyi Yönetmen ödülü kazandıran KERR, 24 Eylül’den itibaren MUBI’de seyirciyle buluşuyor.

Filme özel gerçekleşecek çevrimiçi gala 24 Eylül Cumartesi akşamı 20.00’de MUBI YouTube kanalında Muammer Brav’ın sunumuyla gerçekleşecek. Yönetmen Tayfun Pirselimoğlu’nun yanı sıra filmin oyuncuları Erdem Şenocak, Jale Arıkan, Rıza Akın, Ali Seçkiner, Melih Düzenli ve Sinan Bengier, filmin yapımcısı Vildan Erşen, sanat yönetmeni Natali Yeres, görüntü yönetmeni Andreas Sinanos ve kurgucusu Ali Ağa katılacak.

Pirselimoğlu’nun aynı adlı kitabından uyarlanan KERR, babasının cenazesi için geldiği kasabada bir cinayete tanık olan Can'ın yaşadıklarını anlatıyor. Düşsel bir atmosferde geçen filmde, Can tanık olduğu cinayetin kasabalılar tarafından dikkate alınmaması ile köşeye sıkışmış hisseder ve içine düştüğü girdaptan nasıl kurtulacağını bilemez.

Yönetmen Pirselimoğlu’nun etkileyici sinematografisi ve aralarında Erdem Şenocak, Jale Arıkan ve Rıza Akın’ın yer aldığı güçlü oyuncu kadrosuyla KERR, Türkiye sinemasının unutulmayacak filmleri arasında yerini alıyor. KERR, 24 Eylül’den itibaren MUBI koleksiyonuna ekleniyor.

Yorumlar (0)