Uğur Yücel yıllar sonra tiyatro sahnelerine dönüyor

KÜLTÜR SANAT 01.11.2022, 14:15
Uğur Yücel yıllar sonra tiyatro sahnelerine dönüyor

Uğur Yücel, yıllar sonra tiyatro sahnelerine dönmeye hazırlanıyor. Usta oyuncu, Kasım ayında BKM’nin yapımcılığını üstlendiği Neyzen Tevfik ‘Hiç’ oyunu ile tiyatroseverlerle buluşacak. Neyzen Tevfik'in doğum yeri olan Bodrum’da prömiyerini gerçekleştirecek oyun, prömiyerinin ardından İzmir ve İstanbul’da ilk kez perdelerini açacak.

Usta oyuncu Uğur Yücel, yıllar sonra tiyatro sahnelerine Neyzen Tevfik’i canlandırdığı tek kişilik oyunu Neyzen Tevfik ‘Hiç’ ile dönüyor. Seyirciler, ölümsüz neyzen ve şair Neyzen Tevfik’in büyüleyici Hiç’lik yolculuğuna Yücel’in performansıyla ortak olacak. Uğraş Güneş’in yazdığı, Can Yücel’in yönettiği, BKM imzalı oyunda dekor ve ışık tasarımı ile müziği Cem Yılmazer üstleniyor.

Prömiyerini Neyzen Tevfik’in doğum yeri Bodrum’da 14 Kasım’da gerçekleştirecek oyunda Uğur Yücel, Hiç’in peşinde alemlerde bazen mecnun bazen meczup gezerken, veli ile deli arasında ince çizgide tekkesi kalbi olarak yaşamış Neyzen’in hayat hikayesini, dünyasını, dostlarını; anekdotlar, hicivler ve şiirler ile anlatacak.

Çalışmalara büyük bir özenle devam eden ekip, Neyzen Tevfik ‘Hiç’ ile hem İstanbul’un farklı sahnelerinde hem de Türkiye’nin birçok şehrinde tiyatroseverlerle buluşacak.

Yorumlar (0)