Ulusal Yarışma’nın bu yılki jüri başkanı Tolga Karaçelik

KÜLTÜR SANAT 06.03.2021, 13:17 06.03.2021, 14:23
Ulusal Yarışma’nın bu yılki jüri başkanı Tolga Karaçelik

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) bu yıl 40’ıncısını düzenleyeceği İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma’nın jüri başkanlığını yönetmen Tolga Karaçelik üstlenecek.

40. İstanbul Film Festivali 1 Nisan’da çevrimiçi olarak başlayacak. Festival haziran ayında da yarışmalı bölümleriyle sinemalarda, açık hava mekânlarında ve yine çevrimiçi olarak izleyiciyle buluşacak.

Festivalin Ulusal Yarışma bölümünün jüri başkanlığını, “Gişe Memuru,” Sarmaşık”, “Kelebekler” gibi uluslararası festivallere konuk olmuş ödüllü filmlerin yönetmeni Tolga Karaçelik üstelenecek. Açıklama, festivalin sosyal medya hesaplarından, “Ve karşınızda 40. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma Jüri Başkanı: Tolga Karaçelik” ifadeleriyle duyuruldu.

40. İstanbul Film Festivali’nde Türkiye Sineması bölümündeki filmler Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması başlıkları altında izleyicilerle buluşacak.

Ulusal Yarışma’da en iyi film Altın Lale ile ödüllendiriliyor. Festivalin kurucularından Onat Kutlar adına Jüri Özel Ödülü, Seyfi Teoman adına en iyi ilk film ödülünün yanı sıra en iyi yönetmen, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi senaryo, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi kurgu ve en iyi özgün müzik dallarında da birer ödül veriliyor.

Festivalin Türkiye Sineması danışma kurulu, sinema yazarları Engin Ertan, Kaan Karsan, Nil Kural ve Esin Küçüktepepınar’dan; Kısa Film danışma kurulu ise Yeşim Burul, Nezaket Erden ve Ferit Karol’dan oluşuyor.

Festival programında yer alacak filmler için son başvuru tarihi 26 Mart olarak belirlendi. 60 dakikadan uzun kurmaca, 30 dakikadan uzun belgesel ve 20 dakikadan kısa, 2020-2021 yapımı filmler festivale başvurabiliyor.

Yorumlar (0)