Uluslararası Distopya Film Festivali'nde “Yapay Zekâ ve Yeni Teknolojik Gelişmeler”

KÜLTÜR SANAT 04.11.2021, 10:51
Uluslararası Distopya Film Festivali'nde “Yapay Zekâ ve Yeni Teknolojik Gelişmeler”

Bu yıl 10-12 Aralık tarihleri arasında Türkiye’de ilk kez sinemaseverlerle bir araya gelecek olan Uluslararası Distopya Film Festivali kapsamında düzenlenen ve “Yapay Zekâ ve Yeni Teknolojik Gelişmeler” hakkındaki sunumların yer alacağı “Teknoloji Bölümü” programı açıklandı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları BKM Mutfak destekleriyle, Uluslararası Bağımsız Sinema ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Distopya Film Festivali’nde kısa film yarışması, film gösterimleri, akademi bölümü panellerinin yanı sıra Teknoloji Bölümü’nde birbirinden değerli akademik isimlerin yer alacağı “Yapay Zekâ ve Yeni Teknolojik Gelişmeler” hakkında sunumları gerçekleşecek. 

Dünyadaki yeni teknolojik gelişmeler üzerine gerçekleşecek sunumlar dizisinde; AKINSOFT ve AKINROBOTICS’in kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın, Cold Spring Harbor Laboratuvarı’nda kök hücre ve kanser üzerine araştırmalar yapan Dr. Semir Beyaz, Locomation.ai Şirketi kurucu ortağı ve CTO Dr. Tekin Meriçli, BlockchainIST Center direktörü  Dr. Bora Erdamar, Astrofizikçi, Popüler Bilim yazarı Dr. Selçuk Topal, GDDART, Qodeakademi, Banliyo Ses ve Müzik Stüdyosu kurucu ortağı, Dijital Sanatçı Gökhan Doğan, Gelecek Bilimde kurucu ortağı ve Yüksek Elektrik-Elektronik mühendisi Burak Çankaya yer alıyor.

Yorumlar (0)