"Uluslararası Sanatçı Filmleri Sergisi" İstanbul Modern’de 

KÜLTÜR SANAT 23.08.2021, 15:13
"Uluslararası Sanatçı Filmleri Sergisi" İstanbul Modern’de 

İstanbul Modern, Artists’ Film International (Uluslararası Sanatçı Filmleri) programını  çevrim içi gösterimin ardından şimdi de Beyoğlu’ndaki geçici mekânında bir sergi olarak kurguluyor. Program ve içeriği İstanbul Modern Şef Küratör Öykü Özsoy ile Asistan Küratör Nilay Dursun'un oluşturduğu sergi programında dokuz film gösteriliyor. 

Sena Başöz (İstanbul Modern, Türkiye); Thania Petersen (Bag Factory, Johannesburg, Güney Afrika); Clare Langan (Crawford Sanat Galerisi, Cork, İrlanda); Giulio Squillacciotti (GAMeC / Bergamo Modern Çağdaş Sanat Merkezi); Himali Singh Soin (Project 88, Mumbai, Hindistan); Agnė Jokšė (CAC / Contemporary Art Centre, Vilnius, Litvanya); Rehana Zaman (Whitechapel Gallery, Londra, Birleşik Krallık); Patty Chang (Ballroom Marfa, Marfa, Teksas, ABD), Kiri Dalena (MCAD / Çağdaş Sanat ve Tasarım Müzesi, Manila, Filipinler) filmleri 14 Ağustos – 30 Eylül tarihleri arasında izlenebilecek. 

Videolar bu yıl “özen göstermek” konusuna odaklanıyor. Hayatı bir araya getiren tüm ögeleri; doğayı, çevreyi, hayvanları, bitkileri, insanları önemsemenin, aynı zamanda da ülkeler ve bireyler olarak birbirimizle kurduğumuz ilişki biçimlerine dikkatle yaklaşmanın gerekliliği her geçen gün daha da kritik bir hâl alıyor. Özellikle tüm dünyanın bir virüsün etkisiyle evlere kapandığı ve insanların hayatlarına devam edebilmek için aynı gereksinimler üzerinden kolektif olarak hareket edebilme yetilerine odaklandığı bir senenin ardından “özen göstermek” olgusu iyice hissediliyor.

  

Yorumlar (0)