Umut Evirgen'in “Annesinin Kuzusu” filmine 4 ödül birden

KÜLTÜR SANAT 18.12.2023, 10:03 18.12.2023, 17:01
Umut Evirgen'in “Annesinin Kuzusu” filmine 4 ödül birden

8-16 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşan 11. Boğaziçi Film Festivali’nde “Altın Yunus” ödülünü alan isimler belli oldu.

Başkanlığını Türk sinemasının önemli tarihçi ve yazarlarından biri olan Burçak Evren’in yaptığı ve senarist Hilal Çelenk, yönetmen Ahmet Sönmez, sinema yazarı Serdar Arslan ve yapımcı Esi Gülce Kutluata’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi, Umut Evirgen’in yönettiği “Annesinin Kuzusu” filmini yılın en iyi yerli filmi seçti. 

Ödülünü Festival Başkanı Ogün Şanlıer’den teslim alan Umut Evirgen; “Film yapmak gerçekten çok zor. Ben 6-7 yıl önce ilk kısa filmimle de Boğaziçi Film Festivali’nde yarışmıştım. Şimdi aradan birkaç film geçti. İlk kısa filmimi çekmemde vesile olan okuldan hocam Feride Çiçekoğlu’ydu. Bu filmi de beraber yazdık. Bu ödülü onun için alıyorum.” diye konuştu. 

En İyi Film Ödülü alan “Annesinin Kuzusu” filminin oyuncularından Necip Memili ise yaptığı konuşmasında şunları ifade etti; “İki güzel çocuk oyuncumuz da buradayken birkaç şey söylemek istiyorum. Savaş dünyanın en kötü şeyi, ne şekilde olursa olsun. Belki üzülen, ağlayan büyükler oluyor ama canı yanan, ruhları yanan çocuklar oluyor. Herkes için bu durumun son bulmasını diliyorum.”

Festivalde Umut Evirgen, “Annesinin Kuzusu” filmiyle En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanırken; Yiğit Küçükkibar ise “Gün Batımına Bı̇rkaç Gün Kala” filmiyle En İyi Senaryo Ödülü’ne layık görüldü. Selin Şekerci, “Annesinin Kuzusu” filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazandı. En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nün sahibi de Annesinin Kuzusu filmiyle Sebastian Weber‘in oldu. Diyarbakır’da film çekiminde olan Weber’in ödülünü oyuncu Necip Memili aldı.

Yorumlar (0)