Umut Karadağ ve Kanbolat Görkem Arslan aynı sahnede!

KÜLTÜR SANAT 12.08.2023, 17:19 21.08.2023, 14:10
Umut Karadağ ve Kanbolat Görkem Arslan aynı sahnede!

HedoneArt yeni sezona çok büyük bir heyecan ve disiplinle bomba gibi hazırlanıyor. HedoneArt, absürd tiyatronun en önemli temsilcisi, Nobel ödüllü Samuel Beckett'in unutulmaz sanat eseri "Godot'yu Beklerken"i, uyarlama metin olarak "Godot'u Bekler-ken" adıyla tekrar seyircisiyle buluşturmak için kollarını sıvadı.

Oyunun yönetmeni Burak Han Keyif tarafından uyarlanıp yönetilecek metin, postyapısalcı bir yaklaşımla dekonstrüksiyon (yapısöküm) yöntemiyle sahnelenecek. Oyuncu kadrosunda ise usta isimler; Umut Karadağ ve Kanbolat Görkem Arslan bulunuyor. Provaları yeni başlayan "Godot'u Bekler-ken" oyunu sezon başı prömiyerini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

UNUTULMAZ BİR DENEYİM

Yıllar içerisinde defalarca sahnede can bulan Beckett'in Godot'u hiç bu kadar önemli olmamıştı. Absürdizmin mihenk taşı sayılan bu eser, usta oyuncular Umut Karadağ, Kanbolat Görkem Arslan ve Nesli Yılmaz’ın muhteşem performansıyla, seyirci arasında unutulmaz bir deneyim yaşatmayı planlanıyor.

Yönetmen Burak Han Keyif Beckett'in dilini, anlatmak istediklerini, Godot'un gizemini ve daha bir sürü soru işaretini, ilmek ilmek nakış işler gibi sahneye aktararak tiyatro severlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Oyunun ışık ve dekor tasarımını ise döneminin en başarılı tasarımcılarından Yasin Gültepe üstlenmekte...

DOĞRU ANLARSAK HEPİMİZİN GODOT'U AYNI

Beckett bu oyunu 2. Dünya Savaşı sonrası, insanların varoluş sancıları üzerine kaleme almış ve insanların hayata karşı umutsuzluklarına ayna tutmasını planlanlamıştı.

Her ne kadar biz o savaşları görmesek de yaşadığımız varoluş sancıları katmer katmer artarak etrafımızı daha derin sarmış bulunmakta. Bu yönüyle Godot, bizleri tekrar derin düşüncelerin içine sokacak, hayatı anlamlandırmamıza ışık tutacak ve bunu tüm karanlığıyla bizlere gösterecek.

Yorumlar (0)