Vikingur Ólafsson solistliğinde muhteşem konser

KÜLTÜR SANAT 10.08.2020, 14:52
Vikingur Ólafsson solistliğinde muhteşem konser

Avrupa’nın en iyi orkestralarından biri olma yolunda da ilerleyen Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, şef Patrick Hahn yönetiminde ve 2019 Gramophone Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Sanatçısı” seçilen Vikingur Ólafsson’un solistliğinde 19 Ağustos'ta İBB Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda muhteşem bir konsere imza atmaya hazırlanıyor.

48. İstanbul Müzik Festivali kapsamında gerçekleşecek konserde orkestrayı, Wüppertal Operası ve Senfoni Orkestrası’nın genel müzik direktörlüğüne getirilen Patrick Hahn yönetecek. Viyana Senfoni, Luzern Senfoni, Münih Filarmoni, Münih Radyo Orkestrası, Dresden Filarmoni, NDR Radyo Filarmoni, Hamburg Senfoni, Tonkünstler Orkestrası, İsrail Oda Orkestrası, Kraliyet Concertgebouw Oda Orkestrası, Kopenhag Filarmoni, Camerata Salzburg gibi orkestraları yöneten 24 yaşındaki parlak yetenek, Almanya’nın en genç genel müzik direktörü olacak.

Gramophone dergisinin “Tanıdık bir şeyi tümüyle kendinin gibi hissettiriyor ve sizi başka hiçbir yorumun mümkün görünmediği bir dünyaya çekiyor” sözleriyle övgüde bulunduğu Vikingur Ólafsson, Johann Sebastian Bach albümü ile 2019 boyunca İzlanda Müzik Ödülleri Yılın İcracısı ve Yılın Albümü, BBC Music Magazine Ödülleri En İyi Enstrümantal Albüm ve Yılın Albümü, Opus Klasik En İyi Solo Resital ödüllerini kazandı. 2019/2020 sezonunda Berlin Konzerthaus Yerleşik Sanatçısı olarak resitaller ve oda müziği konserleri veren sanatçı, mart ayında piyasaya çıkan son albümü Debussy–Rameau ile İngiltere ve Almanya klasik müzik listelerinde birinci sıraya yerleşti.

Yorumlar (0)