"Yaşasın sanat, yaşasın tiyatro, yaşasın insan!"

KÜLTÜR SANAT 28.08.2020, 09:15 29.08.2020, 12:23
"Yaşasın sanat, yaşasın tiyatro, yaşasın insan!"

Geleneksel Türk tiyatrosunun son temsilcisi İsmail Hakkı Dümbüllü, ustası Kel Hasan Efendi’den aldığı kavuğu oyuncu Münir Özkul’a emanet etmişti. Özkul’un daha sonra Ferhan Şensoy’a devrettiği kavuğun beşinci sahibi ise Rasim Öztekin olmuştu. Öztekin, kavuğu Şevket Çoruh’a devredeceğini açıkladı. 

 Rasim Öztekin'in kavuğu devredeceği Şevket Çoruh'un, konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiği ve şöyle dedi: "Kişisel çabalarımızla doğurup seyirci ve meslektaşlarımızın desteği sayesinde büyüttüğümüz yolculuğun, kendi küçük etkisi büyük bir virüs marifetiyle sekteye uğradığı bugünlerde, resmî makamlar tarafından bir başımıza bırakılmışken bizi yine sarıp sarmalayan, yalnız olmadığımızı hatırlatan ustalarımız oldu.

Geleneksel tiyatromuzu temsil eden, Kel Hasan Efendi’den İsmail Dümbüllü’ye, ondan Münir Özkul’a, Ferhan Şensoy’a ve Rasim Öztekin’e geçen “kavuk”un bana devredileceğini bugün gururla öğrendim. Bu onuru, tüm ustalarım ve her şeye “rağmen” tiyatro yapmaktan vazgeçmeyen tüm tiyatro emekçileri adına kabul ediyorum. Bu emaneti benden sonra taşıyacak ve tiyatroyu yaşatmak için çalışacak meslektaşımla buluşana kadar; yaşasın sanat, yaşasın tiyatro, yaşasın insan..!"

Yorumlar (0)