“Yeni Bir Yönetmen” ödüllü "Ela, Hilmi ve Ali" gösterildi

KÜLTÜR SANAT 20.09.2022, 11:33 20.09.2022, 15:21
“Yeni Bir Yönetmen” ödüllü "Ela, Hilmi ve Ali" gösterildi

Seyir Derneği tarafından düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin dördüncü günü de dopdolu programıyla sona erdi!

Mey|Diageo’nun katkılarıyla bu yıl ilk kez “Yeni Bir Yönetmen” başlığıyla verilen ödülün sahibi olan, başrollerini Ece Yüksel, Serkan Keskin ve Denizhan Akbaba’nın paylaştığı Ziya Demirel’in ilk uzun metraj filmi Ela ile Hilmi ve Ali de gösterildi. Film, aynı apartmanda yaşayan farklı yaşlara ve dünyalara sahip Ela, Hilmi ve Ali’nin peşinde karanlık, kışkırtıcı ve kara mizahı bol bir hikâye anlatıyor.

Filmin gösterimi sonrasında, yönetmen Ziya Demirel, senarist Nazlı Elif Durlu, oyuncular Denizhan Akbaba, Ece Yüksel ve kurgucu Selda Taşkın izleyenlerin sorularını yanıtladı. Seyirciden gelen karıncaların simgesinin ne olduğuyla ilgili soruya Ziya Demirel, “Metaforlar konusunda onları düşünmeden de karakterlerin onlarla iletişimlerinin manası olmasını gerektiğini düşünüyorum. O anlamda aslında Ela karakteri için biraz bazı öfke dışavurumları, kendini güç hissetme gibi psikolojik etkileri varken, diğer anlam olarak biraz deprem ve depremle yaşadığı yasla ilgisi vardı” şeklinde görüşlerini aktardı. Denizhan Akbaba filmi 19 günde çektiklerini belirtti.

Ece Yüksel canlandırdığı karakter için “Provalar yaptık. Yas süreciydi Ela’nın. Ziya’yla birebir Ela’yı da çalıştık. İlk okumada anlaşılabilecek bir karakter değildi çünkü” şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)