Yeni Nesil Sinema Okulu filmleri gösterildi!

KÜLTÜR SANAT 03.10.2022, 12:12 03.10.2022, 15:46
Yeni Nesil Sinema Okulu filmleri gösterildi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali, söyleşilerle dolu bir günü geride bıraktı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Hollanda Büyükelçiliği işbirliğiyle gerçekleştirilen “Yeni Nesil Sinema Okulu” projesi kapsamında uzun süren bir eğitim döneminin ardından, 23 kız öğrenciden oluşan 5 ekip tarafından çekilen 5 filmin gösterimi Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan danışmanı  Doç. Dr. Önder Bilgin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Okan Yavuz, Hollanda Büyükelçiliği’ni temsilen Deniz Bezirgan, İyi Parti İl Kadın Politikaları Başkanı Ayten Damatoğlu ve başkan yardımcıları, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanları, kadın odaklı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin kadın kolları temsilcileri, öğrenciler ve projenin jüri üyelerinden Ayşe Erbulak Özgürdal, Bennu Yıldırımlar, Gözde Kural, Pelin Batu ve Şebnem Burcuoğlu ile projenin eğitmenlerinin katılımıyla gerçekleşti.

“Kadının Gözüyle Sinemanın Gücüyle” sloganıyla yola çıkılan projede filmler uzun bir eğitim sürecinin ardından tamamlandı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden “3 Numara” ile Medine Baskın, Mardin Artuklu Üniversitesi’nden “Her Hayat Eve Sığar mı?” isimli çalışma ile Rojda Ezgi Oral, Ankara Üniversitesi’nden “Kamera Arkası” ile Ayşe Sena Öz, Mersin Üniversitesi’nden “Muhtar Bey” isimli çalışma ile Emine Doru ve Malatya İnönü Üniversitesi’nden “Porê Zer- Altın Saç” isimli çalışma ile Zeynep Ordu ve ekiplerine gösterim sonrası teşekkür belgeleri, projede yer alan değerli isimlere plaketleri verildi.

Bennu Yıldırımlar: “Genç arkadaşlarımızın yolları açık olsun, daha nice nice festivaller olsun, her şey onlar için güzel olsun. Hepinizin yolu açık olsun sanat içinde sanatla birlikte kalın.”

Ayşe Erbulak Özgürdal: “Ben çok gururlandım ve çok duygulandım. İleride çok ünlü bir yönetmen olduklarında onlarda küçücük de olsa bir hakkım vardı diyeceğim. Ellerinize sağlık.”
 
Pelin Batu: “Ülkemizde pek çok şey konusunda umutsuz olabiliyoruz ama en büyük umudum gerçekten açık ara kadın hareketi.”
 
Şebnem Burcuoğlu: “Hem bizim için hem de bu değerli geleceğin yönetmenleri için ilk defa gerçekleşen bir projeydi. Çok büyük bir heyecanla harika bir yola çıktık. Onların yolu açık olsun. Çok teşekkür ediyorum herkese.”
 
Gözde Kural: “Ben hepinizin geçtiği yollardan geçtim. Umarım on yıl sonra siz benim yerimde olursunuz. Yolunuz açık olsun.”

Yorumlar (0)