Yönetmen Umut Evirgen'den 3 yeni proje

KÜLTÜR SANAT 02.11.2020, 16:01 02.11.2020, 16:06
Yönetmen Umut Evirgen'den 3 yeni proje

İlk uzun metraj filmi "Ben Bir Denizim"le Adana Altın Koza Film Festivali’nden ödülle dönen genç yönetmen Umut Evirgen, "Dünyanın En Hafif Filmi" isimli ikinci uzun metrajını da karantina sürecinde tamamladı. Film, galasını uluslararası bir festivalde yapmaya hazırlanıyor.

Evirgen’in şu anda proje geliştirme aşamasında olan "Annesinin Kuzusu" isimli uzun metraj film projesi ise Ankara Film Festivali Proje Geliştirme Platformu'na seçildi. Senaristliğini Feride Çiçekoğlu ile Umut Evirgen’in birlikte kaleme aldığı projenin oyuncu kadrosu önümüzdeki günlerde şekillenecek. 

Kadrosunda Gürberk Polat, Serkan Keskin ve Sitare Akbaş gibi oyuncuların yer aldığı; Adana Altın Koza Film Festivali’nde Sitare Akbaş’a Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü getiren ‘Ben Bir Denizim’ ise,Türkiye'deki ilk gösteriminin ardından festival yolculuğuna tüm hızıyla devam ediyor.

Yönetmen Umut Evirgen’in ilk uzun metraj filmi, ilk uluslararası gösterimini kasım ayında Almanya'da düzenlenecek olan 31st Film Festival Cottbus'da Gençlik Filmleri Yarışmasında (Youth Film Competition) yapacak. Film ayrıca Rhode Island Film Festival ve Edmonton Film Festival'den de davet aldı.

Yorumlar (0)