Zorlu PSM sezonu Fazıl Say’ın “Hayat Ağacı” süitinin dünya prömiyeri ile açtı!  

KÜLTÜR SANAT 17.09.2022, 15:57
Zorlu PSM sezonu Fazıl Say’ın “Hayat Ağacı” süitinin dünya prömiyeri ile açtı!  

Zorlu PSM 10. sezonunu, Fazıl Say’ın Zorlu PSM’nin 10. sezonu için bestelediği, “Hayat Ağacı” süitinin dünya prömiyeri ile açtı. “Umut, Babam Ahmet Say, Ece, Annem ve Hayat Ağacı olarak beş bölümden oluşan muhteşem süite büyüleyici çellosuyla yetenekli müzisyen Jamal Aliyev eşlik ederken eserden ilhamla hareket eden dünyaca ünlü görsel sanatçı Refik Anadol’un “Yapay Zeka Veri Heykeli” de etkileyici bir deneyim yaşattı. 

Zorlu PSM, 10. sezonunun açılışını dün akşam dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say’ın yeni eseri “Hayat Ağacı” süitinin dünya prömiyeri ile gerçekleştirdi. İlk kez İstanbul’da dinleyici ile buluşan “Hayat Ağacı” süitine dünyanın en önemli çellistlerinden genç yetenek Jamal Aliyev eşlik ederken Refik Anadol’un da “Hayat Ağacı” eserinden ilhamla tasarladığı “Yapay Zeka Veri Heykeli” seyircilere unutulmaz bir deneyim yaşattı. 

Zorlu PSM’nin 10. yılına özel olarak bestelenen, Umut, Babam Ahmet Say, Ece, Annem ve Hayat Ağacı olarak beş bölümden oluşan ve Fazıl Say’ın “hayatı ve yaşamı kendi yaşamımın perspektifinden aktarmak istedim” şeklinde tanımladığı yeni eseri “Hayat Ağacı” süitinin dünya prömiyeri genç yetenek Jamal Aliyev’in muhteşem çellosu eşliğinde dün akşam görkemli bir biçimde Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşti. Refik Anadol’un “Eserden ilhamla yola çıkarak 60 milyondan fazla ağaç fotoğrafı yapay zeka tarafından öğrenildi” diye ifade ettiği “Yapay Zeka Veri Heykeli” kendini tekrar etmemek üzere görkemli konserle eş zamanlı olarak sergilendi. Yalnızca bir kereye mahsus sergilenen eserle birlikte Charlie isimli yapay zekanın yarım milyondan fazla koku molekülünü öğrenerek ortaya çıkardığı özel koku da “Yapay Zeka Veri Heykeli” deneyimini perçinleyerek geceye damgasını vurdu.

Yorumlar (0)