"Zuhal" ekibi Ayvalık Film Festivali'nde yerini aldı

KÜLTÜR SANAT 21.09.2022, 12:10 21.09.2022, 13:58
"Zuhal" ekibi Ayvalık Film Festivali'nde yerini aldı

Ulusal ve uluslararası festivallerde gösterilmiş, son dönemin çok konuşulan yerli yapımlarından Türkiye’den Filmler bölümünde Zuhal ve Kerr, festivalin beşinci gününde izleyiciyle buluştu.

Nazlı Elif Durlu’nun kara komedi türündeki ilk uzun metraj filmi Zuhal, başarılı bir avukat olan ve İstanbul’un merkezinde yalnız yaşayan Zuhal adlı bir kadının evinin derinlerinden gelen bir kedi sesinin peşinde çıktığı çaresiz arayışı ve o güne dek yüzlerini bile görmediği komşularıyla yaşadığı absürt karşılaşmaları konu alıyor. Filmin başrolündeki Nihal Yalçın, yönetmen Nazlı Elif Durlu ve kurgucular Buğra Dedeoğlu, Selda Taşkın film sonrası söyleşide izleyicinin sorularını yanıtladı.

Kadın üzerinden bir anlatım yapmak istediniz mi? sorusuna yanıt olarak yönetmen Nazlı Elif Durlu “Biraz kendiliğinden oldu ama yazım sürecinde Zuhal için başka seçimler yapsaydık nasıl bir hayatı olurdu diye konuştuk. Ve başka seçimler yapsaydı da ne gibi sorunlar olurdu diye kurduk. Zuhal karakteri avukat olmaya karar vermiş. Kariyerine önem vermiş. Kağıt üzerinde hayatındaki her şey yolunda gidiyor gözüküyor. Ve biraz da diğer insanlarla arasına duvarlar ören bir karakter. Yavaş yavaş o duvarlar kırılıyor. Yavaş yavaş insanlarla temasa geçiyor diyebiliriz” dedi.

Oyuncu Nihal Yalçın canlandırdığı Zuhal karakteri için “Aslında bir çoğumuzun yaşadığı, kendi iradesiyle birlikte seçmediğini düşündüğüm bir mesleği, seçmediğini düşündüğüm bir koltuğu ve yaşamayı hayal etmediğini düşündüğüm bir evi hatta belki de çok hoşlanmadığını düşündüğüm bir sevgilisi var. Aslında o bir kurgunun içinde. Ve uyandığında bence zihnini de durdurmak için başka şeyleri duymaya başlıyor” dedi.
 

Yorumlar (0)