Afra Saraçoğlu'ndan rakip dizi "Kızılcık Şerbeti"ne destek

MAGAZİN 15.04.2023, 14:51 17.04.2023, 14:13
Afra Saraçoğlu'ndan rakip dizi "Kızılcık Şerbeti"ne destek

SHOW TV'nin ortalığı kasıp kavuran dizisi Kızılcık Şerbeti, gündemden düşmüyor. Dizide yer alan sahneler dolayısıyla RTÜK'ün soruşturma başlatması ve yapıma uzun süreli bir ceza vermesi tüm oyuncuları ayağa kaldırmış diziye ve arkadaşlarına destek çıkan isimlerden bir tanesi de "Yalı Çapkını" dizisinin yönetmeni Burcu Alptekin ve Afra Saraçoğlu olmuştu. 

Dün akşam kararın uygulanmaya başlanması üzerine RTÜK'e tepkiler çığ gibi büyüdü. Tepki gösterenler arasında yine Yalı Çapkını’nın Seyran’ı Afra Saraçoğlu da vardı. 

Saraçoğlu “RTÜK dün akşam Kızılcık Şerbeti dizisini yayından kaldırarak diziyi sansür uygulayıp yüzlerce çalışan emekçinin emeğini çalmıştır. Sanatın sanatçının ve izleyicinin cezalandırılmasını kabul etmiyoruz. #SansüreHayır… #KızılcıkŞerbetineDokunma” gönderisini paylaştı. 

Burcu Alptekin de “Kızılcık Şerbeti üzerinden anlıyoruz ki, asıl mesele kadına şiddet değil, muhafazakar riyakarlıkla yüzleşmenin ağır gelmesi… Yoksa dert şiddet olsa para cezası kesilir geçilirdi…” şeklindeki tweet’i #KızılcıkŞerbetineDokunma, #SansüreHayır, #RTÜKKapatılsın etiketleriyle paylaştı.

Yorumlar (0)