Ali Gözüşirin: "Radu’nun yaptığını yapardım”

MAGAZİN 02.02.2023, 09:20 03.02.2023, 10:27
Ali Gözüşirin: "Radu’nun yaptığını yapardım”

Son dönemde oldukça popüler olan ve Netflix'te yayınlanan Rise of Empires: Ottoman’da Radu karakterine hayat veren Ali Gözüşirin Posta'ya konuştu. Hem Radu hem de kendisiyle ilgili açıklamalarda bulunan ünlü oyuncu dönem dizileriyle ilgili merak edilenleri de anlattı.

Bu zamana kadar Uyanış Büyük Selçuklu ve Rise of Empires: Ottoman gibi dönem dizilerinde yer alan Ali Gözüşirin bu tür dizilerde yer almanın zorluğu hakkında  "Dönem dizilerinde kostüm, dekor, ambiyans derken o dünyaya daha hızlı uyum sağlayabiliyorsunuz. İşiniz biraz daha kolaylaşabiliyor. Zorluk olarak, günümüz dizilerinden farklı oluyor tabii ki; sahne özelinde olmasa da teknik anlamda daha fazla zorlukları var. Günümüz işlerine kıyasla teknik zorlukları daha çok etkiliyor. (At, kılıç, kostüm gibi.)" diyor. 

Rise of Empires: Ottoman’da Vlad’ın kardeşi Radu’yu canlandıran Ali Gözüşirin canlandırdığı karakterle ilgili de açıklamalar da bulundu ve "“O dönemin algısıyla düşündüğümde; tüm dünyada taht ve güç için evlatlar ve kardeşler katlediliyor. Fakat Radu’nun durumu biraz daha farklı çünkü Radu ne taht sevdalısı ne de güç. Fakat Vlad gibi, masum insanları dahi acımasız şekilde işkence ederek katleden bir abiye sahip. Bu nedenle aynı durum ve pozisyonda kalsaydım sanırım Radu’nun yaptığını yapardım.” dedi. 

Yorumlar (0)