Aras Bulut İynemli'nin "Atatürk"te en çok etkilendiği sahne hangisi oldu?

MAGAZİN 24.10.2023, 13:49
Aras Bulut İynemli'nin "Atatürk"te en çok etkilendiği sahne hangisi oldu?

Aras Bulut İynemli’nin Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdığı "Atatürk 1881-1919" filminin galası Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’de gerçekleştirildi. Gala gösterimine Aras Bulut İynemli, Songül Öden, Esra Bilgiç, Mehmet Günsür, Sarp Akkaya, filmin yönetmeni Mehmet Ada Öztekin, yapımcılığı üstlenen Saner Ayar, Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğunu canlandıran Emre Mete Sönmez, Stiliyan Kovaçev’i canlandıran Darko Perić katıldı.

 Aras Bulut İynemli çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Heyecanlı değilmişim gibi davranamayacağım. Sorumluluğu çok büyük bir projenin içerisindeyim. Dünyanın en büyük ve en saygı duyulan liderlerinden birinin hikayesini anlattık. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğini oynamak gibi bir şansa eriştim. O yüzden tek bir motivasyonum vardı; layık olabilmek. Çünkü hiçbir zaman tam olmayacak hiçbir zaman özlemimizi karşılamayacak duygular bunlar, çok özlüyoruz. Layık olmak için gerçekten çok çalıştık. İki buçuk senelik bir emeğin sonunda burada karşınızdayız. Şimdi takdir seyircinin, umarım elimizden geleni yaptığımızı gösterebiliriz" dedi.

En çok etkilendiği sahneyi anlatan oyuncu, "Benim en etkilendiğim yerlerden birini anlatmak istiyorum; Atatürk’ün 1934’te Anzak annelerine yazdığı bir mektup vardır. Biz o mektubu Çanakkale Savaşı’nın sonunda kullandık. O sahneyi çekmeden önce ben 15 dakika kendime gelemedim. Tabii bu galiba ikinci filme denk gelecek, orada göreceksiniz. Film aslında 6 bölümlük bir diziydi ancak yolculuğu değiştiği için iki film haline döndü" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)