"Ben Nalan’ı oynamıyorum Nalan beni oynuyor"

MAGAZİN 15.12.2021, 11:48 16.12.2021, 09:39
"Ben Nalan’ı oynamıyorum Nalan beni oynuyor"

Meriç Aral ve Efe Tunçer’in terapi günleri sonrası sohbetlerinden ilhamla yapmaya başladıkları ve her hafta sürpriz bir ismin konuk olduğu Zorlu PSM YouTube kanalının sevilen dijital serisi “Teras Noir”da bu hafta Schweppes sponsorluğunda konuşulmayan konulardan daha önce fark edilmemiş durumlara, komik hikayelerden ilginç bilgilere kadar akıllarına geleni gündemlerine taşıyan Meriç Aral ve Efe Tunçer’in bu haftaki konuğu güzel ve başarılı oyuncu Burcu Biricik oldu.

“Tavsiye almaktan çok hoşlanırım”

Burcu Biricik, her hafta ilginç sorularıyla konuklarını şaşırtan Meriç Aral ve Efe Tunçer’in “Bugüne kadar aldığın en kötü tavsiye neydi?” sorusuna “Açıkçası ben hem aşırı iyi tavsiye alırım hem de tavsiye vermesini çok severim. Biri bir tavsiyede bulunduğu zaman şöyle derim; ‘çok haklısın, doğru söylüyorsun, tamam böyle yapayım’ diyorum. Yani hemen o tavsiyeyi içselleştirir ve kendimce bir mantığa oturtarak uygularım. Belki de tavsiyelerin hepsini o kadar çok kabul ettim ki en kötüsünü şu an bulamıyor olabilirim” cevabıyla Meriç Aral ve Efe Tunçer’i kahkahalara boğdu.   

‘’Son zamanlarda içinden çıkamadığım roller oldu ’’

Burcu Biricik, Efe Tunçer’in “Oynadığın roller sende kalıcı etkiler bıraktı mı?” sorusuna “Birçok zaman rolümüzü oynarız ve çekim bitince etkisinden çıktığımızı söyleriz. Bu benim için de önceleri böyleydi ancak son zamanlarda oynadığım roller biraz daha içinde kalmam gereken roller oldu. Mesela Fatma’da ön hazırlık ve tüm çekim süreci boyunca, olağanca enerjimi çok yukarılara fırlatmamaya çalıştım. O bitince Boncuk rolünde biraz daha belimi doğrultmuş, dik bir enerjide olabildim çünkü yelpazesi daha geniş bir roldü. Bu kadar üst üste çok fazla derinliği olan roller oynamak ister istemez yordu tabii. Camdaki Kız da mesela çok zor bir iş ama kafayı kırmaya başlayınca eğlenmeye başlıyorsun. Şaka bir yana şunu söyleyebilirim ki neredeyse 13 saat o karakter olarak yaşıyorsun, onunla yatıp onunla kalkıyorsun. Ben de artık diyorum ki; galiba ben Nalan’ı oynamıyorum Nalan beni oynuyor” cevabını verdi. 

“Artık oynadığım rollerde başka kadınlar görmek istiyorum.”

Burcu Biricik, “Bu kadar ağır dramlardan sonra komedinin gözünü seveyim dediğin oluyor mu?” sorusunu soran Efe Tunçer’e “Komedinin gözünü kesinlikle seveyim. Komedinin dışında elbette kadınların yaşadığı şeyleri anlatmak, hasır altı yapılan konuları anlatmak çok önemli. Camdaki Kız için de olumlu ve olumsuz birçok yorum yapıldı hatta bazılarına da katılıyorum. Bu konuları dile getirmek önemli. Çünkü aslında böylelikle tartışıyoruz, konuşuyoruz. Toplum olarak konuşmayı tartışmayı unuttuk. Tüm bunlarla birlikte kadın problemleri evet var. Artık biliyoruz ve tanıyoruz bu sorunları. Ancak ben artık oynadığım rollerde başka kadınlar görmek istiyorum. Ezilen, şiddet gören, baskı uygulanan kadınlar değil de başka hikayeleri, başka işleri veya hayatları olan kadınları oynamak istiyorum. Bu yüzden bundan sonraki işlerimde en çok bunlara dikkat edeceğimi söyleyebilirim.” cevabını verdi.

Yorumlar (0)