Burcu Kara kendi markasını kurdu

MAGAZİN 14.06.2021, 16:07 15.06.2021, 10:58
Burcu Kara kendi markasını kurdu

Oyuncu Burcu Kara, bebek tekstili üzerine kendi markasını kurdu. Baştan sona doğadan ilham alan marka, limonun, narın ve cevizin kabuklarından, zeytinin, gülün ve lavantanın yapraklarından elde edilen 22 farklı renk tonuyla çalışarak, çocuklar için hiç kimyasal kullanmadan sağlıklı bir dünya yarattıyor.

Burcu Kara, organik olmanın ötesinde, ipliğinden baskısına kadar “doğal” olan üretim teknikleriyle hazırladığı koleksiyonun heyecanını yaşarken,tüm kumaşların yumuşacık ve kolay ütülenen bir dokusu olduğunu, tasarımlarında da çocukların rahatını göz önünde tuttuğunu söyledi. Oyuncu, ayrıca şu açıklamaları yaptı; “Anne olduğum günden beri kullandığım şeylerin içerikleriyle daha çok ilgilenmeye başladım. Çocuğuma giydirdiğim giysilerdeki kimyasallar da beni rahatsız etmeye başladı. Çünkü sadece Organik Cotton yazması sağlıklı olması için yeterli değildi.

Kullanılan boya,iplik ve baskıların da organik olması gerekiyordu. Bir yıl boyunca bu konuyu araştırdım,sonunda sadece bitkilerle boyanan bu kumaş teknolojisiyle tanışıp denemeye karar verdim.Ortaya çok etkilendiğim,aklıma ve vicdanıma çok yatan bir iş çıktı. Hem doğal, hem sağlıklı,hem de doğa dostu. Artık markamla çocuklarımızla buluşturma vakti geldi.”

Yorumlar (0)