Demet Özdemir afetzede çocuklar için kampanya yüzü oldu

MAGAZİN 02.11.2023, 15:06 04.11.2023, 13:19
Demet Özdemir afetzede çocuklar için kampanya yüzü oldu

Ülkemizde temel eğitim seviyesinde her 5 öğrenciden 1’i, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinden etkilendi*(MEB’in istatistiklerine göre), yüzbinlerce öğrenci eğitim hayatlarına devam edememe riskiyle karşı karşıya kaldı.

Afetzede öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri için FOX ve Türk Eğitim Vakfı iş birliğinde “Eğitime Devam” kampanyası başlatıldı. Sevilen oyuncu Demet Özdemir’in kampanya yüzü olduğu sosyal sorumluluk projesi kapsamında afetten etkilenen öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri için özel bir burs fonu oluşturuldu.

DEMET ÖZDEMİR KAMPANYANIN YÜZÜ OLDU

Yardımsever kişiliğiyle tanınan, ekranların başarılı oyuncusu Demet Özdemir, “Eğitime Devam” projesinin yüzü oldu. Kampanyanın tanıtımı için kamera karşısına geçen Özdemir, gönüllü olarak destek verdiği projeyle ilgili “Çok büyük bir felaket yaşadık ve milletimiz ne kadar vicdanlı olduğunu fazlasıyla gösterdi. Yine ve yeniden yapabileceğimize inanıyorum. Özellikle geleceğimiz, çocuklarımızın eğitim hayatı için yapacağınız her yardım çok önemli. Yaraları sarmak, birlikte daha kolay” açıklamasında bulundu.

Temel eğitim seviyesindeki afetzede öğrencilerin eğitiminin yarıda kalmaması için başlatılan kampanyanın afişleri yayınlandı. Yayınlanan afişlerde ve çok yakında yayınlanmaya başlayacak olan sosyal sorumluluk projesi tanıtım filminde Demet Özdemir, izleyicileri afet bölgesindeki öğrencilerin hayalleri, umutları ve eğitimlerinin yarıda kalmaması için TEV Eğitime Devam Burs Fonu’na destek olmaya davet ediyor.

EĞİTİM YARIM KALIRSA HER ŞEY YARIDA KALIR

6 Şubat 2023 günü yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem, 11 ilde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) 14 milyonun üzerinde (14.013.196) insanı doğrudan etkiledi. Afetten en çok etkilenen 11 ilde 0-17 yaş aralığında 4,8 milyon çocuk yaşıyor. Bu, Türkiye’deki çocuk nüfusunun %21’ini oluşturuyor.  Başka bir deyişle veriler, Türkiye’de temel eğitim seviyesindeki her 5 çocuktan 1’inin depremden etkilendiğini gösteriyor.

FOX ve Türk Eğitim Vakfı iş birliğinde oluşturulan “Eğitime Devam” sosyal sorumluluk kampanyası, “eğitim yarım kalırsa her şey yarıda kalır” diyerek afetten etkilenen öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmesi için destek olmayı hedefliyor. Bu bağlamda FOX, Türk Eğitim Vakfı tarafından kampanyaya özel oluşturulan burs fonuna yönlendirmeler yaparak, izleyicilerini kampanyaya destekte bulunmaya davet ediyor.

Afetten etkilenen çocukların eğitimleri ve hayallerinin yarıda kalmamasına destek olmak ve TEV Eğitime Devam Burs Fonu’na katkıda bulunmak için aşağıda bilgileri bulunan banka hesap numarasına bağış yapılabilir.

TEV EĞİTİME DEVAM BURS FONU MECİDİYEKÖY TİCARİ ŞUBE BANKA HESAP BİLGİLERİ

ALICI ADI: TÜRK EĞİTİM VAKFI

GARANTİ BBVA

IBAN: TR71 0006 2000 1190 0006 2932 75

HESAP NO: 119-6293275

** Lütfen açıklamaya “Eğitime Devam Burs Fonu” yazınız.

Yorumlar (0)