Disney projesine Eda Ece’den tam destek

MAGAZİN 13.09.2021, 16:24 14.09.2021, 13:25
Disney projesine Eda Ece’den tam destek

Disney’in dünya çapında başlattığı Büyük Prenses Kutlaması kapsamında ücretsiz yayınladığı Cesaret ve İyilik Masalları adlı yepyeni dijital hikâye kitabı serisi çocuklar için anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine çatı oldu. İyilik ve cesaretin hayatımızdaki yerine dikkat çekebilmeyi ve yaşadığımız topluma katkıları konusunda dünya çapında çocuklara ilham verebilmeyi amaçlayan bu proje kapsamında Disney, Türkiye’de SosyalBen Vakfı ile iki aşamalı bir iş birliğine imza attı.

İlk aşamasında dijital kitap serisindeki Ariel, Rapunzel ve Moana’nın hikâyelerinde öne çıkan değerleri taşıyan, cesaretleri ve iyilikseverlikleriyle çevrelerine ilham veren 3 çocuk belirlendi. Disney çocuklara ve ailelerine bu güzel haberi iletmek üzere her çocuğa özel tasarlanan “Sürpriz Anı” etkinlikleri gerçekleştirdi. Kampanyaya destek veren başarılı oyuncu Eda Ece de Disney’in sosyal medya platformlarından yayınlanmak üzere çocuklar için bu üç yeni Disney hikâyesini seslendirdiği videolar çekti.

Eda Ece ayrıca ilerleyen günlerde seçilen çocukların yanı sıra SosyalBen Vakfı atölyelerine katılan diğer çocuklarla birlikte video konferans ortamında bir araya gelerek onlarla cesaretin ve iyiliğin önemine dikkat çeken sohbetler de gerçekleştirecek. Projenin ikinci aşamasında ise SosyalBen Vakfı’nın çalışmalarında yer alan ve ülke çapında ağırlıklı olarak dezavantajlı bölgelerde yaşayan toplam 2 bin çocuğa yaratıcılıklarını geliştirecek; cesaret ve iyiliğin önemini vurgulayan Disney temalı aktivite paketleri hediye edilecek.

Kampanyaya destek vererek yurt genelinde çocuklara iyilik ve cesaretin önemini anlatmak için projenin “gönüllü destekçisi” olan Eda Ece, bu çalışmayla ilgili şunları söyledi: “Disney Prenses hikâyelerinde altı çizilen cesaret, kendine güven, hayallerinin peşinden gidebilme, çalışkanlık, azim, iyilikseverlik ve nezaket benim için de son derece önemli değerler. Çocuklara çok çalışarak sevdikleri ve inandıkları şeyin peşinden gitmelerini, bunu yaparken de azimli ve cesur olmaları gerektiğini anlatabilmek, bu mesajı benim iletebileceğimi Disney Türkiye Ailesi’nden duymak beni çok mutlu etti. Çocukların iyiliğin ve nezaketin dönüştürücü gücüne inanmalarına ve iyilikten asla vazgeçmemelerine, sahip oldukları potansiyeli keşfetmelerine vesile olabilirsem ne mutlu bana...”

Yorumlar (0)