"Diziler uçar kaybolur, film yapmak lazım"

MAGAZİN 01.06.2021, 17:45 02.06.2021, 14:11
"Diziler uçar kaybolur, film yapmak lazım"

52 yıllık sanat kariyerine 182 sinema filmi ve 7 televizyon dizisi sığdıran Kadir İnanır Akşam'a verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu.

En son 'Kapı' adlı filmi çeken oyuncu "Bir sürü teklifler geliyor, her an yapabilirim. Ama benim artık bundan sonraki projelerimin, yaptığım filmlerin üzerine çıkması lazım." dedi. 

Son dönemde çekilen dizilerle ilgili "Dönüp dönüp aynı şeylerin hikâyesini yapmak, televizyonun karşısında mecbur kalmış, başka sosyal yaşamı, kültürel etkinliği olmayan bir topluluğa hakaret etmekten başka bir şey değil." ifadelerini kullanan İnanır, genç oyuncuların kalıcı olmak için neler yapması gerektiğine de değildi. 

Usta isim "Bir oyuncunun kalıcı olabilmesi için önce sinema filmi yapması lazım. Sinema filminin kitleler tarafından alkışlanması lazım. Şimdi benim yaptığım son filmim 'Kapı', 53. yıla yaklaşan sanat hayatımda yaptığım filmlerin üstüne çıkan bir övgü aldı. Böyle sanat değeri yüksek, önemli konuları yapmaları lazım. Diziler uçar kaybolur, bulutlara gider." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)