Engin Altan Düzyatan: "Hepimiz yapımcı olabiliriz"

MAGAZİN 09.06.2022, 09:24 09.06.2022, 14:50
Engin Altan Düzyatan: "Hepimiz yapımcı olabiliriz"

Atlas Sineması’nda gerçekleşen Sinema Söyleşileri , “Blockhainden Sinemaya” başlıklı oturumla devam etti. İletişimci, Bülent İpek’in moderatörlüğünde; Wideangle kurucuları Diriliş Ertuğrul, Babamın Kemanı, Romantik Komedi, Son, Bir Avuç Deniz gibi onlarca dizi ve filmde oynayan büyük oyuncu Engin Altan Düzyatan ve Diriliş Ertuğrul, Aşk Laftan Anlamaz, Erkenci Kuş dizlerinin başarılı oyuncusu Birand Tunca ile yönetmen ve oyuncu Umut Tanyolu’nun katılımıyla gerçekleşti. Başarılı isimler Blockhain teknolojisinin sinema sektörüne yansıması hakkında bilgi verdi.

Engin Altan Düzyatan, “Bana 8- 9 yıl önce farklı kaynaklardan gelen senaryolar, ne kadar iyi olurlarsa olsunlar bir şekilde çekilemeyebiliyordu. Biz bunun önünü açabilmek, yapımcı portföyünü genişletebilmek için başladık. Bahsettiğimiz üzere bu konu çok daha geniş. İyi bir projesi olan yazar da aslında kendi projesinin yapımcısı haline gelebilir.

Biliyorsunuz ki, dünyada bu sektör fon şirketleriyle çalışır. Dünya bu fonlama matematiğine çok uzun süre önce alıştı. Biz de bu yeni teknolojiye alışıyoruz. Dışardan insanlarında filmi fonlayabileceği ya da bir televizyon dizisinin herhangi bir içeriğinin fonlanabileceği matematiğine yeni alışıyoruz. Bu hepimizi film yapımcısı haline getirebilir. Hayalinizdeki filmi topluluklara açıp, burada sergileyip, fonlamaya açarak büyük kitlelere yayabilir, diğer yöntemlerden daha çabuk seyirciyle buluşturabilirsiniz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)