Esra Bilgiç: "Dönem projelerinde yer almaya devam edeceğim"

MAGAZİN 01.12.2023, 10:07 01.12.2023, 10:10
Esra Bilgiç: "Dönem projelerinde yer almaya devam edeceğim"

Yer aldığı projelerle yalnızca yurt içinde değil, yurt dışında ve özellikle Orta Asya ülkelerinde de büyük bir hayran kitlesine sahip olan Esra Bilgiç hem eğitimlerini hem de projelerini MAG Okurlarıyla paylaştı.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında vizyona giren ve izlenme rekoru kıran “Atatürk” filminde Madame Corinne’i canlandıran başarılı oyuncu dönem yapımlarında yer almaktan büyük keyif aldığını ifade ederek “Belirli sınırlar içinde özgürsünüz. Sınırlar o dönemin gerçekliği ile zaten çizilmiş. Bu, karakterin doğru yorumlanması için bir güvence. Hatta şanslıysanız o karaktere dair okuyorsunuz. Bu hem kolay hem de zor bir şey.

Elbette her karakterin her davranışını okuyup öğrenip onu birebir canlandırmak gibi bir şansımız yok. Genelde sahneleri dönemin gerçekliği neyse, nelere müsaade ediyorsa ona göre yorumlayıp seyirciye sunuyorsunuz. Yani yaratıcılık ve hayal gücü devreye giriyor. Metnin sağlamlığına ve sunduğu seçeneklere bağlı olarak yaratımda özgürsünüz. Kostüm faktörü en ilgi çekici olanı. Ben dönem projelerinde büyük bir mutlulukla yer almaya devam edeceğim” dedi.

Yorumlar (0)