Esra Dermancıoğlu: "Biz dizi değil, defile izliyoruz"

MAGAZİN 29.08.2023, 09:53 30.08.2023, 11:19
Esra Dermancıoğlu: "Biz dizi değil, defile izliyoruz"

Hudutsuz Sevda dizisiyle ekrana dönmeye hazırlanan  ve  sosyal medya paylaşımlarıyla adından bahsettiren oyuncu Esra Dermancıoğlu, MUBI‘de izlediği bir filmin ardından 7 dakikalık bir video yayınlayarak Türkiye’de ülkemizde sadece 20 ile 27 yaş aralığında gençlerin hikayelerine yer verildiğini belirtti ve dizi ve film sektöründe kendisi gibi 40 yaş ve üstü insanların yok sayıldığını söyledi.

"Bu ülkede 40 üstü erkek ve kadın yaşıyor biliyor musunuz?"

Dermancıoğlu “Koskoca Türkiye’de, artık harcanan paraların tepetaklak döndüğü, şuur kaybı yaşanan dizi ve sinema sektöründe sadece bir yaş aralığında hikaye anlatılıyor. Beynim kayıyor, delirecek falan gibi boğuluyorum.” dedi.

Yapımcılara seslenen ünlü oyuncu “Bu ülkede 40 üstü erkek ve kadın yaşıyor biliyor musunuz? Belki senaristler yazmak istiyor ama yapımcı kabul etmiyor. belki değil belli ki etmiyor. Artık televizyonda dizi ve film seyretmiyoruz, artık bir defile seyrediyoruz. Kızları giydiriyorlar. Ne bir hikaye, ne bir söz var” diye konuştu.

Dermancıoğlu, Netflix‘in Demet Özdemir ve Şükrü Özyıldız imzalı Aşk Taktikleri filmini de eleştirdi ve şunları söyledi: “Aşk Taktikleri diye işler yapılıyor. Ne aşk taktiği, hangi taktik? Eski onlar, bitti gitti. Amerika’da onu 200 yıl evvel yaptılar. Amerika o filmi 2. Dünya Savaşı’nda yaptı. Öyle bir şey yok, kimsenin taktik maktik yaptığı yok. Yapımcılar Türkiye’de 50 yaş üzeri bir hikâye konulduğu zaman izlenmeyeceğini zannediyorlar ama babalar gibi seyredilir.

"Delireceğim, böyle bir şey olamaz"

Çünkü biz 40 ve 50’lerinde olanlar aşk yaşıyoruz, hala aktif konuşuyoruz. Beynimiz çalışıyor, Alzheimer olmuyorsun 40’tan sonra… Biz durmadan 20 ve 27 yaş arasının defilesini seyrediyoruz. İnsan bir sorguluyor. Orta yaş diye bir şey var… Bunların hayatı var, sanki 27’den sonra ülkede herkes zombi, herkes mezar altında… Kimse hiçbir şey yaşamıyor. Bir tek 20 ile 27 yemek yiyor, aşk yaşıyor. Delireceğim, böyle bir şey olamaz…”

Yorumlar (0)