Haluk Levent'in şikayetçi ettiği Deniz Akkaya ifade verdi

MAGAZİN 26.05.2023, 17:07 29.05.2023, 10:33
Haluk Levent'in şikayetçi ettiği Deniz Akkaya ifade verdi

Deniz Akkaya, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmnaraş merkezli deprem felaketi sonrası düzenlediği yardım kampanyası ile bağış toplayan AHBAP Derneği kurucusu şarkıcı Haluk Levent'la ilgili olarak, 'dolandırıcılık' iddiasında bulunmuştu.

Akkaya’nın açıklamaları sonrası harekete geçen Haluk Levent, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Şikayet sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan Deniz Akkaya, bugün şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Deprem sonrası AHBAP Derneği’ne milyarlarca bağış yapıldığını dile getiren Akkaya, “Yardımların toplanmasından sonra bu derneğin toplanan yardımları ne şekilde kullandığı, kendisine yapılan bağışlara sahip çıkıp çıkmadığı, bunları amacına uygun şekilde kullanıp kullanmadığına ilişkin sosyal medyada ve çeşitli haber kaynaklarında çok ciddi iddialar atılmıştır” dedi.

“TOPLUM VİCDANINI YARALAMIŞTIR”

Haluk Levent hakkında 'dolandırıcılık' suçundan birçok dava açıldığını belirten eski manken, “Müşteki depremzedelere yardım için toplanan parayla Kızılay Derneği’nden de çadır satın almış ve toplum vicdanını yaralamıştır” şeklinde konuştu. Savcının sorusu üzerine bu iddialar için daha önce suç duyurusunda bulunmadığını söyleyen Deniz Akkaya, “Her nasıl oluyorsa bu kişi kendisi hakkında iddialarda bulunan kimseden şikayetçi olmayıp, sadece beni şikayet etmiştir. Üzerime atılı suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

“BEN VATANDAŞ OLARAK GEREĞİNİ YAPTIM”

İfadesinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Deniz Akkaya, çok iyi tanınan oyuncuların da mağdur olduğunu söyledi: 125 bin dolarını kaptıran bir oyuncu, mağdur etmek istemiyorum çünkü şu an popüler bir iş var. Onun da tahsilatını ben yazdıktan sonra yaptı. Çok fazla mağdur insan var, artık konuşmanın zamanı geldi. Ben vatandaş olarak gereğini yaptım, bu adama para teslim etmeyin.

Yorumlar (0)