"İçinde olduğumuz vahim durumu göreceğiz"

MAGAZİN 03.11.2020, 13:47 04.11.2020, 09:49
"İçinde olduğumuz vahim durumu göreceğiz"

Vatanım Sensin’deki aşklarıyla sevilen oyuncular Boran Kuzum ve Miray Daner BluTV dizisi “Saygı/Bir Ercüment Çözer Dizisi”nde yeniden bir araya geldi. Bugün 2. bölümü platformda yer alacak dizinin oyuncuları Sözcü'ye konuştu. 

"Dizi hepimize kadına, hayvana şiddeti, saygı kavramını hatırlatacak mı?" sorusuna, Boran Kuzum "Her şeyden önce öz saygıyı hatırlatacak olmasını değerli buluyorum." yanıtını verirken Daner ise "Saygı toplumun her kademesinde tek tek konuştuğumuz olayları bir bütün olarak izleyiciye sunacak. Bir kere bize içinde bulunduğunuz vahim durunu gösterecek." dedi.

Sokakta şiddet gören bir kadının hayatını kurtaran Kadir Şekerci'nin 12 yıl hapse çarptırıldığı hatırlatılan oyuncular, böyle bir durumda nasıl tepki vereceklerine dair Kuzum "Vicdan sahibi olan kimsenin, şiddet gören bir kadının yanından geçip gidemeyeceği aşikar. Kadına ve çocuklara karşı şiddet, maalesef, beni en üzen, en çok üzerine düşülmesi ve iyileştirilmesi gerektiğini düşündüğüm suçların başında geliyor." ifadelerini kullandı. 

Genç oyuncu Miray Daner ise soruya "Sokakta bir kadının uğradığı şiddete engel olmak; yitirdiğimiz kadınlarımızın listesine bir isim daha eklenmesin isterken 12 yıl hüküm giymiş bir örnek varsa önünüzde hiçbir kadın, çocuk, hayvan ve hatta erkek şiddete maruz kaldığında güvende değildir. Kadir Şeker'e verilen 12 yıllık ceza, toplumda birimize bir şey olurken etrafımızda güvenecek biri olma olasılığını büyük ölçüde yıkmıştır. Görsem duramam müdahale ederim." şeklinde yanıt verdi. 

Yorumlar (0)