"İlk değil, yıllar önce de linç edildim"

MAGAZİN 07.08.2021, 08:49 09.08.2021, 08:57
"İlk değil, yıllar önce de linç edildim"

Türkiye günlerdir alevlerin içinde. 'Help Turkey’ etiketiyle yayılan yardım çağrısını kimi onayladı, kimi ise Türkiye’yi ‘aciz’ gösterdiğini düşünerek bu kampanyaya karşı çıktı.

Nilüfer, Şehrazat ve Nilgün Belgün global yardım çağrısına karşı çıkan sanatçılardandı. Bu çıkışları nedeniyle hayli eleştirildiler. Posta'ya konuşan Nilgün Belgün "Bu yangınlarda devlet yardım istemeliydi. Halk yardım istediği için çok üzüldüm." dedi.

Bir anda gündeme oturuşuyla ilgili konuşan Belgün, "Konuşulması gereken başka şeyler varken insanlar bizi konuşuyor. Zaten çok zor günlerden geçiyoruz. Pandemiyle uğraşırken yangınlar çıktı. Türkiye, bir iklim felaketiyle boğuşuyor, her yer yanıyor ama insanlar bizi konuşuyor. Ayıp cidden! Şehrazat, Twitter’da, “Bu yardım çağrısı çok ağırıma gitti. Vatanım bu acziyete düşecek ülke değildi, Onun için o yardım çağrısını paylaşmayacağım” yazmış, ben de o cümlenin altına “Benim de ağırıma gidiyor” dedim, o kadar. Bir anda sosyal medyada linç yedim. ‘Trend topic’ oldum. Saçmalığa bakar mısın?" ifadelerini kullandı.

Ünlü isim lince maruz kalmasıyla ilgi ise "İlk defa olmadı ki bu. Yıllar önce darbe olurken sokağa çıkılmaması gerektiğini söylemiştim. Erken bir saatte söylemiştim ve sonra Cumhurbaşkanı “Sokağa çıkın” demişti. O zaman da darbeci ilan edildim, linç yedim. Kendimi anlatana kadar canım çıktı. Benden darbeci mi olur?"

Yorumlar (0)