İstasyon dergisinin 2. yaşı görkemli bir geceyle kutlandı

MAGAZİN 22.12.2022, 09:21 22.12.2022, 14:47
İstasyon dergisinin 2. yaşı görkemli bir geceyle kutlandı

Kültür ve sanat dergisi İstasyon, ikinci yaşını, kültür, edebiyat ve sanat dünyasından değerli isimlerin katıldığı çok özel bir etkinlikle kutladı.  Maltepe Belediyesi’nin ‘’İstasyon Kavuşmaları Sever’’ sloganıyla yayımladığı, aylık kültür sanat dergisi ‘’İstasyon’’ dergisinin ikinci yaşı, özel bir gece ile kutlandı. 

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gece, Ulaş Barış Geroğlu’nun kaleme aldığı ve değerli oyuncu Yetkin Dikinciler’in anlatıcılığını üstlendiği ‘’Müzikli Anlatı’’  ile başladı. 

Yaşar Kemal, Orhan Veli Kanık, Nazım Hikmet, Sabahattin Ali, Gülten Akın, Ümit Yaşar Oğuzcan, Hasan Hüseyin Korkmazgil,   Attila İlhan, Ahmed Arif gibi Türk Edebiyatı’nın ve şiirinin değerli isimlerini anlatan ve şiirlerinden kesitler okuyarak, izleyicilere unutulmaz bir gece yaşatan Yetkin Dikinciler’e, şiirlerden bestelenen şarkılarla; Ferhat Livaneli Orkestrası, solistler Nilgül ve Hasan Doğru, konuk sanatçı bağlama virtüözü Erdem Şimşek eşlik etti.

Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç açılış konuşmasında ‘’Böyle özel bir gecede sizinle olmak, sizin burada olmanız çok anlamlı. İstasyon Dergisi projesi, kadın arkadaşlarımızın önerisiydi. Kadınların ellerinin değdiği her şey çok güzel. İstasyon, Maltepe’den bir kalkış yaptı ve tüm Anadolu’yu adım adım dolaşıyor. Projeyi yöneten, destek veren, yazılarıyla bizimle olan edebiyatçılarımıza ve yazarlarımıza çok teşekkür ediyorum. İstasyon’da saha çok kişiye el sallayacağız ve başka istasyonlarda sevdiklerimizle yeniden kucaklaşacağız.’’ dedi

Yetkin Dikinciler’in ardından Pelin Batu’nun sunuculuğuyla devam eden gece; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Onur Konuğu Zülfü Livaneli’nin konuşmaları; Ataol Behramoğlu, Ahmet Telli, Şükrü Erbaş’ın şiir seslendirmeleri; Yaşar Seyman, Bircan Silan, Nebil Özgentürk, Zafer Köse ve Şeyhmus Diken’in konuşmalarıyla sona erdi. 

Konuşmalar sonrası, Ferhat Livaneli Orkestrası, ‘’Ey Özgürlük’’ şarkısını seslendirerek geceyi noktaladı.

Yorumlar (0)