Kıvanç Tatlıtuğ doğa için konuştu

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, Birleşmiş Milletler Global Compact Türkiye’nin Instagram yayınına katıldı.

MAGAZİN 18.06.2020, 16:02 19.06.2020, 14:51
Kıvanç Tatlıtuğ doğa için konuştu

Birleşmiş Milletler Global Compact Türkiye’nin Instagram yayınına katılan Kıvanç Tatlıtuğ, doğaya olan hayranlığıyle ilgili sorulara yanıt verdi. 

Söze bu farkındalık çabasına destek olan herkese teşekkür ederek başlauan ünlü isim, doğadaki her canlının yaşam hakkı olduğunu belirterek: “Benim yeşile ve maviye olan tutkum küçümlüğümden beri var. Bunu bütün herkes de aşağı yukarı biliyor. Ben ekosistemin bir bütün olduğunu düşünüyorum. Eko sistem içerisinde bulunan tüm canlı türlerinin eşit yaşam hakkına olduğunu savunuyorum. Aynı zamanda insanların ve kurumların tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyması gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

Yok ederek yaşanmıyor

Doğanın yaşam hakkının önemine işaret eden Kıvanç Tatlıtuğ, insanoğlunun tüm türlerle beraber yaşaması gerektiğinin altını çizdi. Toplumdaki farkındalığı yükseltmeyi kendisine bir sorumluluk olarak gördüğünü anlatan Tatlıtuğ, her bir birey üzerinde bu konuda farkındalık yaratmayı arzu ettiğini belirtti.

Tüm alışkanlıklarımızı, üretim ve tüketim biçimlerimizi komple gözden geçirilmesi gerektiğini, yenilenmesinin şart olduğunu ifade eden oyuncu, “Yok ederek yaşanmıyor, üreterek yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Burası çok net” dedi ve ekledi; “Dünya üzerinde yaşayan her bir birey için, dünya vatandaşı için; eşitlik, özgürlük, barış, refah, adalet sağlanmadığı sürece hiç birimiz mutlu ve güvende hissetmeyeceğiz kendimizi.”

Yorumlar (0)