"Komedyenlerin başarılı olmadan işi önce zor"

MAGAZİN 05.05.2021, 08:57 05.05.2021, 14:45
"Komedyenlerin başarılı olmadan işi önce zor"

Komedyen Hasan Can Kaya, Elele dergisinin yeni sayısına konuk oldu. “Konuşanlar” adlı talk show programıyla büyük bir hayran kitlesi edinen Kaya, "Yaratıcılık doğuştan gelen bir yetenek mi, yoksa sonradan öğrenilebilen, geliştirilebilen bir kıvılcım mı?" sorusuna "Bence ikisi birden... Yeteneğin tanımına, çalışmak da dahildir. Hatta yetenekli insanlar genellikle mükemmeliyetçi oldukları için sıradan insanlara göre daha fazla çalışır. ‘Yetenekli ama çalışmıyor’ ise yeteneksizlerin fantezisidir." yanıtını verdi. 

"Sizi kimsenin tanımadığı kalabalık bir odaya girdiğinizi varsayalım... O odada var olmaya gözlem yaparak mı, iletişime geçerek mi başlarsınız? İlk 15 dakikada sizi ne yaparken bulabiliriz?" sorusuna ise; Aslında ikisi birden. Biz komedyenler biraz ‘yüksek sesli gözlem’ yaparız.

Yani hemen fark edilemeyeni herkesten önce fark etmek ve onu paylaşma tutkusuyla lanetlenmişiz. O yüzden başarılı olmadan önce çok zordur komedyenlerin hayatı. Öyle bir ortamda da ilk 15 dakikada, muhtemelen grubun ortasında konuşurken bulabilirsiniz beni. Gruptan bazıları sever o yüzden, bazıları da nefret eder. Genellikle ortası yoktur." dedi. 

 

Yorumlar (0)