Melis Sezen yaralı sıpanın hayatını kurtardı

MAGAZİN 10.05.2021, 17:06 11.05.2021, 11:43
Melis Sezen yaralı sıpanın hayatını kurtardı

Kanal D'de yayınlanan Sadakatsiz dizisinin oyuncuları, 3 Mayıs gecesi çekim için gittikleri Zekeriyaköy'de ölmek üzereyken yolda gördükleri sıpaya yardım etti. Yerde yatan sıpanın yanına giden oyuncu Melis Sezen, Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği'ni (HAYKURDER) arayarak yardım istedi. Özel bir sağlık kuruluşuna sevk edilen ve femur kırığı bulunan sol bacağı ameliyat edilen sıpa, koruma altına alındı. 

Çevrede yapılan incelemede 1 at ve biri yavru 2 eşeğin 10 gün kadar önce bölgeye terk edildiği öğrenildi. HAYKURDER, Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) harekete geçti. Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen yetişkin olan at ve eşek, bakımları yapılmak ve koruma altına alınmak üzere İBB'nin Kemerburgaz'da bulunan sahipsiz hayvan bakımevine nakledildi. Yerde yaralı halde yatan sıpa ise Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği tarafından özel bir sağlık kuruluşuna götürüldü.

Yapılan tetkiklerde sol arka bacağında femur kırığı bulunan sıpa, bir haftalık hazırlık sürecinin sonunda dün ameliyata alındı. Doç. Dr. Dilek Olgun Erdikmen ve Muhammed Acar'ın öncülüğünde kurulan ekip tarafından yapılan ameliyatta sıpanın sol bacağına 12 vida, 5 pin ve 1 plaka takıldı. 

Operasyonun sonrası sıpa postoperatif dönemini tamamlamak üzere Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği tarafından koruma altına alındı. (DHA)

Yorumlar (0)