"Neden en kötüsünü seçip oynayalım?"

MAGAZİN 01.07.2020, 13:29 01.07.2020, 13:38
"Neden en kötüsünü seçip oynayalım?"

ICF Türkiye’nin “Çarşamba Buluşmaları”nın bu haftaki konuğu Tamer Levent oldu. Yakında Maria ile Mustafa dizisinde yer alacak olan ünlü oyuncu, yaptığı açıklamalarla gençlere tecrübelerini aktardı.

İnsanın kendini geliştirmesi, sorunlarına çare bulması, yaşamını güzelleştirmesi, kısacası farkındalık geliştirmesi için sanatın yaşama dahil olması gerektiğini ifade eden Tamer Levent ile Sanat ve Koçluğun ilişkisine dair bir sohbet gerçekleştirildi.

Sanatsız kalan bir toplumun düşünme biçiminin bozulacağını vurgulayan Levent şöyle konuştu: “Sanat işin adı değil işin yapılma felsefesinin ve kültürünün adıdır. Sanat bir işi kolayına kaçmadan özenle yapmaktır. Bireyin kendi istediği yönde kişisel potansiyelini ortaya çıkarmalarına yardımcı olan koçlar da kişisel gelişime nasıl daha iyi hizmet ederim diye düşündüğü zaman sanatçı olur.”

21. yüzyılın yaşam mottosunun iyimserlik olacağını savunan Levent, "Biz dramada bir sorunsalı gruplara defalarca oynatıyoruz. Her oynayan grup kendi düşüncesine göre durumu irdeliyor ve oynuyor. Aynı durumun çok çeşitli oynanma olasılığını görüyoruz.

Dünyayı da bir oyun sahnesi olarak görürsek, biz neden en kötüsünü seçip oynayalım? Koçlar da birlikte çalışacağı kişiye direkt yol göstermeye çalışmadan, yorum yapmadan, düşündürücü sorularla farklı açılardan bakmasını sağlamak ve aynı durumu farklı bir şekilde irdelemesi için teşvik edebilir.” dedi. 

Yorumlar (0)