Oğuzhan Uğur deprem gecesini anlattı

MAGAZİN 23.02.2023, 13:28 24.02.2023, 10:08
Oğuzhan Uğur deprem gecesini anlattı

Bloomberg HT'de yayınlanan 'Fatih Altaylı ile Bire Bir'in dün akşamki konukları Oğuzhan Uğur, Sefo, Eser Yenenler ile Berfu Yenenler ve şef Hazer Amani oldu. 

Deprem olduğunu Twitter'da gördüğünü belirten Oğuzhan Uğur, "Twitter'da gezinirken deprem olduğunu gördüm, uyanıktım o saatlerde. Çok takipçim olduğu için sosyal medyadan duyurmamı isteyenler oldu. Çok ilden mesajlar gelen 7 büyüklüğünde bir deprem olduğunu hissettim. 15 dakika sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan aradılar. 'Oğuzhan Bey dezenformasyona dikkat edelim, bilgi isterseniz verelim' dediler. Güzel bir konuşma geçti. Bana yetkili kişilerin iletişim numaraları verildi. Babala TV olarak bize atılan yardım mesajlarını paylaşmaya başladık. Devlet yetkililerine de aktardık durumları. Öğlene doğru büyük bir koordinasyon sağladığımızı gördük. Haluk (Levent) ağabey ile hemen deprem bölgesine gittik. Hatay'da telefonum çekmiyordu. Bakanlarımızla ve yetkililerle görüştük. İnanılmaz üst üste gelen negatiflikler vardı maalesef ama şu ana kadar çadır koordine ediyoruz. Yetkilerle çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Uğur ayrıca, "Koordinasyon sıkıntısı vardı. Kim oraya gittiyse bunu söyledi. Bunu söylemek birilerine köstek olma amacını sağlamaz. Bir sıkıntı varsa onu işaret edersin. Çok insan vardı. AFAD gönüllüleri vardı, elleriyle 6 insanı enkaz altından çıkaran gönüllüler de vardı" ifadelerini kullandı.

Uğur, "Üzüldüğüm şey şuydu. Çok üst düzey olmasa da bazı yetkililer çıkıp ikinci gün 'her yere yetiştik' dedi. Şimdi şununla empati yapmak lazım. Enkaz altındayım, elimde telefon var. 'Biri beni kurtaracak mı?' diye beklerken öyle bir açıklama görüyorsun. O insan 'herkese ulaşıldı beni mi unuttular' diyebilir" diye konuştu.

Yorumlar (0)