Orkestrasından Bülent Ersoy için sert açıklama

MAGAZİN 29.10.2021, 10:24 30.10.2021, 11:34
Orkestrasından Bülent Ersoy için sert açıklama

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) konser öncesi ülkeye giriş yaparken kullandıkları PCR testleri sahte çıkan Bülent Ersoy'un orkestra ekibi 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ersoy'un 21 kişilik orkestra ekibi tahliye edildi

Lefkoşa Cezaevi’nden tahliye edildikten sonra Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle akşam saat 21.00 sıralarında Ercan’dan İstanbul Havalimanı’na gelen müzisyenleri, aileleri ve yakınları karşıladı. Duygusal anların yaşandığı karşılama sırasında hem gözyaşı hem de tepki vardı.

Orkestranın davulcusu Ahmet İzgi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Biz oraya rızkımızı kazanmaya gittik ancak mahkum edildik" diye konuştu. İzgi, "İki yıldır pandeminden dolayı çalışamıyorduk. Tam iş sezonu açıldı, insanlar işe gitti. 2 buçuk ay orada mahsur kaldılar. Ben yoğun bakımda yattım. 1 ay otelde kaldık. Orada 4 kere, 5 kere test olduk. Buradan giderken 2 kere test olduk. Hepimiz negatiftik. Bizi hasta insanların içine attılar. Bir ay otelde kaldık. Bir ay hapiste kaldık. İki arkadaşımız dönemedi. Biri pozitif olduğu için orada kaldı diğeri de halen hapiste" dedi.

Bülent Ersoy’a da tepki gösteren Ahmet İzgi şunları söyledi: "Bize hiç yardım etmedi. Ben yoğun bakımda kaldım, entübe oluyordum. Bülent Hanım bizimle ilgilenmedi. Hiçbir yardımı olmadı. ’Avukat tutacağım’ dedi ama kimsenin avukat tuttuğu yok.

Yorumlar (0)